Utenfor universitetsbokhandelen Akademika var det foreningenes tid til å skinne under det årlige arrangementet Studexpo fredag.

En av foreningene som var på utkikk etter nye medlemmer, var Studentforeningen Imladris. femårig medlem i foreningen, Øystein Jacobsen, mener dette er en forening for de fleste.

– Vi spiller blant annet brettspill, kortspill og rollespill. Vi samler oss og har det gøy. Det er det denne foreningen handler om.

Han mener det er viktig å ha arrangement som Studexpo.

– Det kommer hvert år nye studenter til byen. Vi er forening som gir medlemmene et sted å slappe av, få venner og dermed noen til å hjelpe deg gjennom studietiden.

Ønsker fokus på klima og miljø

For jusstudent Haroun Egeh Ute (24) i Concerned Students Tromsø, er det miljøet som står på agendaen.

– Vi er en klima- og miljøorganisasjon for studenter i Tromsø, og vi ønsker å invitere studenter på foredrag og gjesteforedrag i vår regi.

Ute ønsker at kunnskapsnivået rundt klima og miljø skal forbedres.

– Det er så mange dyktige professorer som forsker på veldig mange interessante temaer innenfor dette feltet. Vi i foreningen ønsker at denne kunnskapen skal være tilgjengelig som et tilbud for byens studenter.

Fornøyde besøkende

Den russiske utvekslingsstudenten Alexander Scherbakov mener Studexpo er et viktig samlingssted.

– Her finner du et fritidstilbud for alle og enhver. Selv om det er veldig folksomt, så har jeg fått snakket med alle jeg synes er interessante. Kajakk og seiling er to av mine store interesser, og foreninger som driver med dette fant jeg.

Også Malin Breland (20) var fornøyd med utbyttet av dagen.

– Dette er et viktig arrangement for nye studenter, som meg selv. Vi får vite hva fritidstilbudene er, noe som er veldig viktig, mener den nyoppstartede samfunnsplanlegging og kulturforståelse-studenten.