– Det blir nok perioder med regn både i dag og i morgen, men utover ettermiddagen og kvelden i morgen onsdag, blir det nok oppholdsvær, forteller vakthavende meteorolog Håvard Thorset, ved Meteorologisk institutt i Nord-Norge.

Hjemme sitter folk klar med bærplukkere og bærspann og bare verker etter å ta fatt på blåbær- og multebær-marka, som står stinn moden i fjellsidene. Skolebarna, på vei til årets første skoledag etter sommerferien, har regn og vestavind i vente, idag og på tur til skolen i morgen.

Inn mot helga meldes det oppholdsvær, men meteorologene tror gleden blir kortvarig.

Hustrig første skoledag

BÆRMARKA: Bærmarka er tørr fra torsdag, og fredag er denne ukas store bærplukkerdag. Foto: Arkiv : Jon Terje Eiterå

Tirsdag viste temperaturer helt nede i åtte grader, med lett bris fra vest og en god del nedbør. Barn på vei til sin første skoledag etter sommerferien fikk en hustrig første skoledag.

Onsdag ettermiddag skal derimot sola begynne å titte fram igjen, skal vi tro Meteorologisk institutt. Thorset tror det kan bli varmt utover onsdag.

– Det blir i hvert fall litt varmere enn nå, og det kan komme opp i 15 varmegrader, forteller Thorset.

Bærmarka tilgjengelig torsdag

MYE REGN: Værkartet på yr.no viser regn og lett bris fra vest tirdag og halve onsdag. Foto: Faksimile fra yr.no

De som håper på å få kommet seg ut i bærmarka igjen, kan vente seg bedre vær mot slutten av uka. Oppholdsværet som setter inn fra onsdag er ventet å vare til inn i helga. Men lørdag ser det igjen utrygt ut, forteller Thorset.

– Bærmarka bør være tørr fra torsdagen av, og torsdag kan bli en fin dag, men det er ikke langvarig finvær på vei, mener Thorset.

Så torsdag og fredag er altså værvinduet åpent igjen for dem som ønsker å komme seg i bærmarka ifølge meteorologene.