Straks tar den assisterene fylkeslegen over for Svein Steinert (65)

Svein Steinert (65), som har vært fylkeslege i Troms i snart seks år, slutter som fylkeslege allerede 1. september - fire månender før hans arvtaker tar over.

GIR SEG: Fylkeslege Svein Steinert slutter i stillingen allerede 1. september. Foto: Marius Fiskum  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Ifølge en pressemelding fra Fylkesmannen går Steinert over i en spesialrådgiverstilling hos Fylkesmannen. Han skal blant annet arbeide med å legge til rette for en ny ledelse i helseavdelingen til det nye embetet i Troms og Finnmark.

- Vi er glad for å beholde Svein Steinert hos oss. Hans kompetanse blir viktig blant annet i det pågående omstillingsarbeidet, sier fylkesmann Elisabeth Aspaker.

Verken fylkeslege Svein Steinert i Troms eller hans nåværende kollega i Finnmark, Eivind Merok, søkte på jobben da det nye, felles embetsstillingen ble lyst ut. I starten av august ble det kjent at Anne Grethe Olsen, som i dag arbeider som kvalitets- og utviklingssjef ved Finnmarkssykehuset, blir ny fylkeslege for det samlede storfylket.

Inntil Olsen er på plass 1. januar neste år, vil assisterende fylkeslege i Troms, Snorre M. Sollid (50), konstitueres som fylkeslege.

KONSTITUERES: Snorre M. Sollid (50) tar over for Steinert fram til ny fylkeslege er på plass ved årsskiftet.  Foto: Tom Benjaminsen

Sollid er utdannet lege og spesialist i nevrokirurgi. Han har flere års ledererfaring fra UNN og har gjennomført spesialisthelsetjenestens topplederprogram.

Fra årsskiftet går Sollid inn i stillingen som assisterende direktør ved Helse- og sosialavdelingene i det nye embetet.