Venstre åpner for å avbryte sammenslåingen mellom Troms og Finnmark

Men bare hvis Finnmark klarer seg med færre oppgaver i framtiden.

André N. Skjelstad (V)  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

nyheter

Det var i går kommunal- og moderneringsminister Monica Mæland opplyste at hun ikke kom til å innkalle til et nytt møte i fellesnemd før Stortinget har tatt stilling til om de vil behandle saken om sammenslåingen på nytt eller ikke.

I dag åpner Venstres kommunalpolitiske talsperson André N. Skjelstad, for at Finnmark kan fortsette som eget fylke.

– Hvis konsekvensen blir at Stortinget lar Finnmark få stå alene og fortsette som eget fylke, kommer vi ikke utenom at generalistprinsippet må fravikes. Hvis Stortinget gjør om på vedtaket om regionreform fra 2017, kan det bli en løsning at Finnmark får fortsette alene. Men det vil i så fall for Venstre være helt uaktuelt å stanse en oppgaveoverføring til f.eks. Trøndelag, Viken og Vestland, bare fordi Finnmark får fortsette som eget fylke, sier Skjelstad i et intervju til Aftenposten.