Slik vil sentrumstrafikken preges av Rakettnatt i helga

Rakettnatt sperrer i år trafikken gjennom Havnegata, og der medfører til en del endringer i trafikkflyten i sentrum denne helgen.
nyheter

Dette medfører en rekke endringer i trafikkflyten i sentrum:

Vestregata stenges for all annen trafikk enn kollektivtrafikk (se lenger ned i saken for utfyllende informasjon)

Havnegata fra Bispegata til Torghuken blir stengt i løpet av fredag ettermiddag og fram til søndag morgen. Det vil være mulig å komme til Havnegata mellom Torghuken og Aunegården via Sjøgata.

I Bispegata vil du møte på gulblinkende trafikklys og trafikkdirigering.

Forkjørsvei i Bispegata/Grønnegata blir opphevet i stengeperioden, slik at nordgående trafikk fra Grønnegata har vikeplikt for all trafikk fra Bispegata.

I tillegg stenges Storgatbakken mellom Nordre Tollbodgate og Bispegata fredag klokka 9-15. Dette på grunn av skoletransport i forbindelse med Den kulturelle skolesekken.

Buss:

Endringer av holdeplasser i sentrum gjelder fra fra kl. 12.00 fredag 24. august til kl. 03.30, søndag 26. august.  Foto: Troms Fylkestrafikk

 

På grunn av Rakettnatt 2018 blir en større del av området rundt Stortoget stengt for all trafikk fra klokken 12.00 fredag 24. august og hele lørdag 25. august, til og med siste nattbuss natt til søndag kl. 03.30 (26. august).

Det medfører at berørte busslinjer og holdeplasser flyttes midlertidig til Vestregata (gata som ligger ovenfor Fokus kino, rådhuset og biblioteket).

Siden stengingen av området skjer allerede fra fredag kl. 12.00, kan det bli utfordringer med kødannelse i sentrum advarer Troms fylkestrafikk:

– Du bør ikke kjøre Grønnegata-Bispegata i perioden kl. 12.00-17.00 fredag, og i stedet velge tunellen eller kollektivtrafikk, skriver de på Facebook.

Busser gjenopptar trafikk fra ordinære holdeplasser fra kl. 06.00 søndag 26. august.