Rakettværet:

– Ta med regnjakka i kveld

– Det hadde vært bedre å ha Rakettnatt i midten av neste uke, da hadde det vært langt bedre vær.

BYGER: Det kan bli en del regn og vekslende vind på lørdag, men temperaturene vil holde seg omtrent som på fredagen, dvs rundt 10-12 grader.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Statsmeteorolog Eirin Arnesen ved Vervarslinga for Nord-Norge kan med andre ord ikke love at lørdagskveldens Rakettnatt vil bli preget av spesielt godt vær.

– Nei, det vil nok komme en del byger, så jeg vil nok anbefale folk å ta med regnjakken, sier hun til iTromsø.

Det skal dog ikke være nødvendig å ta på ullongsen ennå, beroliger hun.

– Følg med på radaren

– Temperaturene vil nok holde seg omtrent som på fredagen – 15 grader på ettermiddagen, og ned mot 10–12 grader på kvelden, sier hun.

Statsmeteorologen innrømmer at det er noe vanskelig å forutse været når det er snakk om spredte byger og vekslende vind.

– Derfor kan den som er veldig interessert i været følge radarbildene på yr.no – der kan man se bygeaktiviteten utover ettermiddagen og kvelden, råder hun.

BYGER: Det kan bli noe rufsete vær i kveld på Rakettnatt, så ta med regnjakka er oppfordringen fra meteorologene.  Foto: Håkon Steinmo

Kan påvirke fyrverkeriet

Rakettnatt skal jo etter planen avsluttes av et fyrverkeri i regi av Fjellfyrverkeriet.

Arnesen sier at det kan bli et mer stusslig fyrverkeri enn arrangørene kanskje håper på.

– Dels vil det nok bli en god del skyer slik at vi får et skydekke som legger seg omtrent på høyde med Fløya, dels vil det bli en del mer vind i kveld, sier hun.

Det vil imidlertid være en sørvestlig vind så sentrum er mer skjermet enn Sandnessundet og Kvaløya der det kan bli litt kraftigere vindkast.

Får besøk av Kola-høytrykk

Litt forsmak av høst, med andre ord – men i begynnelsen-midten av neste uke så vil det nok en gang komme inn litt varme nordøst fra.

– Det holder på å bygge seg opp et såkalt Kola-høytrykk igjen, og det vil gi oss ganske fint vær i midten av uka og fram mot helga.

Temperaturene vil ikke bli like høye som forrige runde da vi hadde opp mot 20 grader, men de vil ligge betraktelig høyere enn nå.

– Det vil bli fint turvær med fine temperaturer og lite vind. Det hadde vært bedre å ha Rakettnatt da, sier Arnesen.