Mannen skal, ifølge tiltalebeslutningen, ha brutt seg inn i tre hytter i løpet av seks dager i juli i fjor. Fra hytta i Tromsø stjal han verktøy, fiskeutstyr, luftgevær og Real turmat, samt at han tok med seg en tilhenger til bil, som han senere etterlot på en parkeringsplass.

Fra hytta i Karlsøy tok han en ATV og en tilhenger, med samlet verdi på omtrent 126 000 kroner.

Fra en hytte i Balsfjord tok mannen en motorsag, 20 liter bensin, luftgevær, gassflaske, varmeovn, en øks og diverse verktøy, til en samlet verdi på 10-11 000 kroner.

Brøt seg inn i samfunnshus

En gang i løpet av samme periode brøt mannen seg inn i et samfunnshus. Blant annet ble et vindu og to dører ødelagte, ifølge tiltalebeslutningen. I oktober i fjor tok mannen seg inn i en leilighet i Tromsø, ved å fjerne vinduet på verandadøren.

Han er også tiltalt for to tilfeller av vold. Det ene tilfellet skjedde i juli i fjor, da han oppsøkte en mann i sin bolig, og slo mannen i hodet og på kroppen ved bruk av batong eller lignende slagredskap.

I februar i fjor skal mannen ha slått til en annen i luftegården i Bodø fengsel, slik at fornærmede fikk hjernerystelse.

Bilkjøring

Tiltalen omhandler også to tilfeller av bilkjøring uten gyldig førerkort. Ved det ene tilfellet skal bilen ha hatt stjålne skilt. Han har også kjørt for fort.

Det er satt av to dager til saken i Nord-Troms tingrett i november i år.