Kirkeverge Nils-Harald Opsahl sier at Tromsø gravlund etter alt å dømme er utsatt for hærverk, etter at en stor støtte bestående av flere steiner ble funnet veltet.

– Nå er den reist opp igjen. Den er svær, så jeg tror det er noen som har virkelig har forsøkt kreftene sine, sier Opsahl til iTromsø mandag ettermiddag, og anslår at minnet veier rundt 1000 kilo.

Det er ikke klart når støtten ble veltet, men et vitne sier til iTromsø at det trolig har skjedd i løpet av helgen.

– Jeg besøkte gravlunden på fredag og satte ned noen blomster. I dag [søndag] var den store støtten nede. Det samme kunne registreres flere steder på gravlunden, skriver vedkommende i en e-post.

Kirkeverge Opsahl sier imidlertid at de ikke har registrert ytterligere tilfeller av hærverk, men opplyser at flere støtter er blitt flyttet på i forbindelse med i byggearbeid. Han forteller videre at vandalisme ikke er et stort problem på Tromsøs kirkegårder.

– På mine snart tre år, er dette andre gang jeg er vitne til rent hærverk, sier han.

Eierne av den veltede støtten vil bli varslet.

– Vi anmelder ikke enkelttilfeller, men det som skjedde for to år siden var såpass omfattende at vi gikk til politiet, sier Opsahl.

Han sier at det i 98 prosent av tilfellene er tele som står for veltede gravstøtter.

– En ting som er viktig å minne om, er at det er eier av gravminnet som har ansvaret for at de står og er sikrer, sier han.