Onsdag 22. august ble to norske statsborgere i 30-årene pågrepet i Tromsø. Disse ble dimittert etter avhør, men er fremdeles siktet i saken, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

Yngve Myrvoll, leder for Fefe (felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning), sier til iTromsø at det er to tromsømenn, men at han ikke kan si noe nærmere om hvem de er eller hvilke roller de har hatt i den omfattende narkotikasaken.

Vil ikke utdype

- Vi er fortsatt inne i en etterforskningsfase der flere personer er varetektsfengslet slik at vi ikke kan ytdype hva vi mener at de har gjort, sier han.

Ifølge Myrvoll har dog de to vært involvert på en slik måte at politiet fatte interesse for dem, og derfor pågrep dem for så å avhøre dem.

De to er nå dimitert fra politiet.

Torsdag 23. august ble en tysk statsborger pågrepet av spansk politi i Barcelona etter internasjonal etterlysning fra Troms politidistrikt. Mannen i 30-årene er siktet for grov narkotikaforbrytelse, og begjæres utlevert til Norge.

Internasjonalt politisamarbeid

- Det er med bakgrunn i internasjonalt politisamarbeid mellom oss og spansk politi som mannen er pågrepet, sier Myrvoll.

Mannen skal nå som sagt begjæres utlevert til Norge.

- Vi er i ferd med å gjennomføre denne prosessen, og vi håper å få ham varetektsfengslet og sendt til Tromsø slik at vi kan avhøre ham, sier Myrvoll.

Han ønsker ikke å si noe mer om hva som har vært årsaken til at politiet har spanet på mannen, og hva som er bakgrunnen til at han er pågrepet.

Vil vurdere videre varetekt av advokater

- Ikke heller her kan jeg ytdype nærmere, det pågår fortsatt etterforskning i saken, sier Myrvold.

Dermed er totalt 8 personer siktet i forbindelse med den pågående etterforskningen, som bl.a. omfatter et beslag av 66 kg amfetamin i oktober 2017 i Tromsø sentrum.

Blant annet er to tromsøadvokater siktet i saken. De sitter nå i varetekt.

- Vi har ennå ikke besluttet om vi skal fremstille dem for videre varetekt når fengslingsperioden går ut denne uka, sier Myrvoll.

Politiet etterlyser også tips om observasjoner av en sølvfarget Volkswagen Jetta med tyske skilt på Tromsøya i september 2017.