Ikea legger ned servicesenteret i Tromsø

Møbelkjeden Ikea legger ned alle sine tre servicesenter i Norge. Strategien skal endres.

LEGGES NED: Nå stenges dørene for servicesenteret til Ikea i Tromsø.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Det er om lag tre år siden IKEA lanserte Service & Pick-up point i Ålesund, Tromsø og Oslo. Prøveordningen var et tilbud til kunder som ønsket en kombinasjon av netthandel, inspirasjon og planlegging.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Holder åpent i tre måneder til

I Oslo stenger dørene 30. september, mens lokalene i Tromsø og Ålesund holder åpent for kunder til 30. november. Det skriver Ikea Norge i en pressemelding tirsdag kveld.

– Vi utvikler hele tiden nye måter å møte kundene på. Løsninger som fungerer bra videreutvikler vi, men vi må også avslutte ordninger som ikke fungerer i tråd med intensjonen, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge.

Årsaken til nedleggelsen er at Ikea i Norge skal kutte ti prosent av kostnadene, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi skal stenge alle servicesentrene i Norge. Det ser vi på som en tung avgjørelse, for vi har aldri stengt noe før, sier den Ikeas norgessjef Clare Rodgers til dn.no.

Skal endre strategi

I tillegg skal strategien endres. Ikea vil møte kundenes økte krav på en bedre måte, og de vil korte ned leveringstiden.

– I dag finnes det mange eksempler på at vi jobber på en måte som passer oss best, ikke kunden. Vi må tenke mer på hva kunden trenger og mindre på hva som hindrer oss. I dag forventer kundene at de finner nøyaktig de samme produktene på IKEA.no som på varehuset, og fra og med 1. september vil de kunne få nettopp det, sier Rodgers i pressemeldingen.

Totalt blir 50 ansatte berørt av nedleggelsene. 17 av disse jobber i Tromsø. Disse vil få tilbud om jobb andre steder i Ikea-systemet.

Venter Ikea-beslutning i løpet av året

Servicesentrene fungerer ikke som vanlige butikker, men det har vært mulig til å se produkter, bestille varer dit og lignende. Det har lenge eksistert planer for nytt Ikea-varehus i Tromsø, men beslutningen har latt vente på seg. Nå blir det full ny gjennomgåelse, ifølge Dagens Næringsliv.

Konklusjonen er ventet innen utgangen av året.