Siden 1. mars har det vært forbudt for personbiler som kommer ned Kongsbakken å kjøre videre ned Fredrik Langes Gate, eller svinge til venstre inn i Vestregata. Eneste mulighet for personbiler har vært å kjøre til høyre inn Vestregata. Prøveordningen skulle vare til 1. september, og fredag ble det fattet et vedtak om at denne skiltreguleringen skal fortsette.

Gode tilbakemeldinger

Regine Ada Aasjord Møkleby, ingeniør for byplankontoret i Tromsø kommune forklarer at de anser prøveordningen som suksessfull.

– Vi har fått litt forskjellig tilbakemelding, men hovedsakelig ser vi at ordningen har fungert godt og har vært fordelaktig for framkommeligheten til buss i rute, sier hun.

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra Nobina og taxisjåfører, som synes tiltaket har fungert veldig bra, forklarer hun videre.

Ulovlig kjøring

Siden mars er det noen som har påpekt ulempen ved å måtte kjøre sørover langs Vestregata for å komme seg nordover i sentrum. Enkelte har kjørt ulovlig i krysset, eller valgt å kjøre til høyre inn Vestregata for så å ta en u-sving og kjøre nordover.

Møkleby forklarer at deres erfaringer er likevel at trafikken generelt har blitt bedre. Tellinger viser at den totale trafikkmengden i krysset har blitt redusert.

– Det er enkelte som kjører ulovlig, men etter hvert som folk blir vant til det nye kjøremønsteret tror vi dette vil forbedres, samt at politiet utfører kontroll, sier hun og forteller at de ikke har tenkt å sette opp et usvingforbudsskilt i krysset da dette ikke anses som nødvendig i første omgang.

Endringer

En liten endring skal de likevel gjøre ved å erstatte svingeforbud-skiltet inn til Vestregata med et påbudt kjørefelt mot høyre.

– Dette vil gi trafikanter som kommer ned Kongsbakken mer tid til å evaluere hvor de skal kjøre videre, forklarer Møkleby.