Vindfull start på uka:

– Vinden kan komme opp i liten storm

Mandag blir det regn og sterk vind, men fra onsdag og ut uka meldes det oppholdsvær.

UKA ÅPNER MED REGN: Mandag og tirsdag blir det regn, men utover uka er det meldt oppholdsvær 

nyheter

Uka åpner med regn mandag formiddag, men det skal kun være snakk om perioder med regn, og ikke i store mengder. Det er et forbigående lavtrykk som vil gi enkelte regnbyger utover dagen, sammen med til dels kraftig vind.

– Vi får ganske kraftig vind mandag da det kommer inn et kraftig lavtrykk fra sørvest. Dette vil gi sørvestlig stiv til sterk kuling på kysten. Ute på fiskebankene kan det bli enda heftigere, og vinden kan komme opp i liten storm, informerte vakthavende meteorolog Ranveig Eikill søndag formiddag, og legger til at det også tirsdag blir litt vind og enkelte regnbyger, men mindre bygeaktivitet utover dagen.

Resten av uka

– Onsdag ser det ut til å bli en østlig frisk bris, og oppholdsvær. Det er meldt fralandsvind så forhåpentlig blir det pent være onsdag, ifølge Eikill.

Torsdag blir det litt vind, men stort sett oppholdsvær, muligens noe regn utpå kvelden.

– Fredag ser det også ut til å bli oppholdsvær, og dét kan holde seg gjennom helga.

Litt over normalen

Meteorologene har ennå ikke fått utarbeidet væroppsummeringa for august, men ifølge statistikk på Yr.no har snittemperaturen ved Vervarslinga de siste 30 dagene vært 11,4 grader. Dette er 0,7 grader over normalen.

Høyeste temperatur var 21,2 grader og ble målt 11. august. Samlet nedbør de siste 30 dagene har vært 104,5 mm, hvorav 22. august – den våteste dagen – sto for 14 mm. Høyeste registrerte vindhastighet var 7,8 meter per sekund 30. august.