Fredrik Langes gate blir uten vann i ti timer tirsdag

Fordi Rødbanken skal bli koblet til nye vannrør, mister alle byggene i gata vannet mellom klokken 08.00 og 18.00 tirsdag.
nyheter

Mandag kveld sendte Sats Elixia ut melding om at senteret deres i Tromsø sentrum blir uten vann i ti timer tirsdag.

Videre står det at senteret vil være åpent, men at man i tidsrommet mellom klokken 08.00 og 18.00 ikke vil ha tilgang til toalett, dusj og vask.

Fagleder i vann og avløp, Arild Kristoffersen, sier til iTromsø at de vil stenge av vannet i hele Fredrik Langes gate tirsdag.

– Dette skyldes en nykobling til nye bankbygget, også kjent som Rødbanken. Dette er fordi bygget skal ha forbruksvann og brannslukningsvann og da må vi kutte vanntilførselen for å sette på nytt armatur. Dette tar en del tid, så derfor stenges vannet i ti timer, sier Kristoffersen.

Videre opplyser han at det kan være en mulighet for at ikke alle byggene i gata mister vannet, da de på nordsiden av Fredrik Langes gate kan få vann fra et annet sted.

Tidligere mandag ble det meldt om at et større område i sentrum var uten vann på grunn av et uhell under graving i Fredrik Langes gate. Kristoffersen sier til iTromsø at skaden ble reparert, og at vannet kom tilbake senere på ettermiddagen mandag.