Mæland skylder på Finnmark

Fylkessammenslåing i Viken, samt Troms og Finnmark er lagt på is, og nå går fylkespolitikere over hele landet en ekstra runde i tenkeboksen. Monica Mæland skylder på Finnmark.

Flere ønsker seg omkamp: Kommunalminister Monica Mæland (H) mener at det er Finnmarks boikott av regionreformen som nå fører til at flere fylker kanskje ønsker seg omkamp.   Foto: NTB scanpix

nyheter

Den massive motstanden fra Finnmark om å slå seg sammen med Troms ser ut til å ha gitt en viss smitteeffekt, skriver NRK.

Storfylket Viken er nå lagt på is, og selv om sammenslåingen av Sogn og Fjordane og Hordaland til Vestlandet ble vedtatt i Stortinget i fjor, er fylkespolitikerne nå blitt usikre på veien videre.

Gruppeleder Sigurd Reksnes (Sp) i Sogn og Fjordane sier til NRK at han ikke kan skjønne annet enn at de nå må behandle saken på nytt i fylkestinget.

LES OGSÅ: Bjørnar Moxnes (Rødt) foreslår full stans i alle fylkessammenslåinger hvor det er brukt tvang

Lenger øst i landet sier fylkesordfører i Hedmark til NRK at hvis ikke Viken blir noe av, kan det få konsekvenser for sammenslåingen av Hedmark og Oppland til Innlandet.

Skylder på Finnmark

Kommunalminister Monica Mæland (H) mener at det er Arbeiderpartiet og lokalpolitikerne i Finnmark som må ta skylden for det som skjer.

– Det var akkurat dette vi advarte mot. Når Finnmark boikotter et stortingsvedtak og får støtte for det fra opposisjonen på Stortinget, er det naturlig at andre deler av landet også ønsker seg en omkamp, sier Mæland til NRK.

LES OGSÅ: – Vi har valgt å forholde oss til stortingsvedtaket (for abonnenter)