Slik blir været resten av uka: – Kan bli mildt og fint høstvær

Meteorologene ser i spåkula og melder pent høstvær de neste dagene.

PENT HØSTVÆR: Det meldes om varmt og pent høstvær ut uka.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Onsdag er det jevnt over høytrykk og ganske fint høstvær, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Det er varm luft og temperaturen kan ifølge Austerheim strekke seg mot 15 grader utpå ettermiddagen, iallfall i indre strøk, mens det kan bli én til to grader kaldere i Tromsø.

Varme dager, kjølige netter

Torsdag er Austerheim litt usikker på hvordan skydekket vil bli, men det vil uansett bli mer skyer enn onsdagen.

– Det blir sannsynligvis ikke noe særlig nedbør, men kanskje et par regnbyger. Fortsatt blir det ganske mildt og pent vær, rundt 15 grader midt på dagen og lite vind, sier han.

Fredag blir det mye av det samme været som på torsdag.

– Det er mulig at skydekket letter litt igjen, noe som vil gi perioder med sol og ganske mild luft. Vi er kommet litt utpå høsten nå så det kan fort bli litt kjølig på natta. Likevel vil det være relativt mildt på dagtid ettersom det fortsatt er en viss styrke i sola, sier Austerheim.

Pent helgevær

I helga blir det bris fra sørøst, oppholdsvær og sannsynligvis en del sol. Med klarvær kan det også bli litt morgentåke som blir liggende utover dagen.

– Bortsett fra det så kan det bli mildt og fint høstvær, kanskje mellom 15–20 grader på dagtid, men da er vi avhengig av at vinden blåser varmlufta som befinner seg i høyden ned mot bakken, for sola er ikke sterk nok til å lage den varmen på egen hånd, påpeker han.