Britisk storavis:

Tror Tromsø kan være det "nye" Reykjavik

Den britiske avisen Financial Times er full av lovord om Tromsø og turistpotensialet til byen.

SNØ I JUNI: I begynnelsen av juni fikk flere turister kost seg med nysnø på Fjellheisen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Dager etter at det velkjente reisenettstedet Tripadvisor kåret Tromsø til verdens tredje beste opplevelsestur, vanker det mer skryt fra det store utlandet.

I en artikkel publisert onsdag kalt Is Norway’s Tromso the new Reykjavik? hyller den britiske næringslivsavisen Financial Times Tromsø.

Mye historie

Artikkelen tar utgangspunkt i at det denne måneden er 10 år siden den britiske skuespilleren Joanna Lumley besøkte Tromsø med BBC for å lage dokumentar om nordlyset.

I artikkelen trekker de fram den eksplosive turistveksten i Tromsø som har skjedd siden, og sammenligner byen opp mot turistveksten på Island, samt Tromsøs historiske rolle i norsk polarhistorie, universitetets rolle og den samiske tilknytningen til byen.

– Summen av alt betyr at det sjeldent føles som om byen prøver for hardt, sett bort fra noen få turistbutikker som selger troll og stygge nordlys-varer, skriver journalist Toby Skinner.

Koste seg på Blårock

Journalisten var i Tromsø i august og skriver varmt om sitt besøk på lokale steder som Blårock, Smak, Ølhallen, Bryggeri 13, Vulkana og også en tur innom Lyngen hvor han har besøkt Aurora Spirit Distillery.

Les hele artikkelen her (krever kjøp)