Reagerer på filming av dødsulykke: – Må være mangel på sunt folkevett

Halvparten av vitnene til forrige ukes dødsulykke valgte å filme fra ulykkesstedet ifølge politiet.

Like før klokka 14.00 tirsdag 28. august ble en tromsøkvinne i 80-årene påkjørt av en lastebil midt i Tromsø sentrum. Kvinnen ble bekreftet omkommet kort tid etter at nødetatene ankom stedet.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det er NRK Troms som omtaler saken torsdag.

Leder for ordensseksjonen hos politiet i Tromsø, Yngve Widding, reagerer på oppførselen til de som ufrivillig ble vitner til forrige ukes påkjørsel i Grønnegata, som kostet Else Antonsen (85) livet.

Leder for ordensseksjonen hos politiet i Tromsø, Yngve Widding.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

– Det var ganske mange publikummere til stede. Halvparten virret rundt i sjokk eller forsøkte å kontakte AMK. Den andre halvparten sto med mobiltelefonen oppe og tok bilder eller filmet, sier Widding til NRK.

Ingen av disse opptakene skal ha blitt tilbudt tilbake til politiet i løpet av etterforskningen av ulykken.

– Det er helt vanlig at folk på byen i helgene tar selfies mens vi forsøker å hjelpe folk som har falt om eller har behov for førstehjelp. Sånn har det blitt. Men når det gjelder ulykken i Grønnegata klarer jeg ikke å forstå hvorfor de filmer. Det må være mangel på sunt folkevett. Det er respektløst overfor den tilskadekomne, sier Widding til NRK.