Reagerer på filming av dødsulykke: – Må være mangel på sunt folkevett

Halvparten av vitnene til forrige ukes dødsulykke valgte å filme fra ulykkesstedet ifølge politiet.

Like før klokka 14.00 tirsdag 28. august ble en tromsøkvinne i 80-årene påkjørt av en lastebil midt i Tromsø sentrum. Kvinnen ble bekreftet omkommet kort tid etter at nødetatene ankom stedet.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det er NRK Troms som omtaler saken torsdag.

Leder for ordensseksjonen hos politiet i Tromsø, Yngve Widding, reagerer på oppførselen til de som ufrivillig ble vitner til forrige ukes påkjørsel i Grønnegata, som kostet Else Antonsen (85) livet.

Leder for ordensseksjonen hos politiet i Tromsø, Yngve Widding.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

– Det var ganske mange publikummere til stede. Halvparten virret rundt i sjokk eller forsøkte å kontakte AMK. Den andre halvparten sto med mobiltelefonen oppe og tok bilder eller filmet, sier Widding til NRK.

Ingen av disse opptakene skal ha blitt tilbudt tilbake til politiet i løpet av etterforskningen av ulykken.

– Det er helt vanlig at folk på byen i helgene tar selfies mens vi forsøker å hjelpe folk som har falt om eller har behov for førstehjelp. Sånn har det blitt. Men når det gjelder ulykken i Grønnegata klarer jeg ikke å forstå hvorfor de filmer. Det må være mangel på sunt folkevett. Det er respektløst overfor den tilskadekomne, sier Widding til NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter