Nå kommer sykehusklovnene fast til UNN

Fredag markerte sykehusklovnene sitt inntog på sykehuset foran et bergtatt publikum. Nå skal de jevnlig komme til barneavdelingen og gjøre oppholdet på sykehus enklere for barna.
nyheter

Organisasjonen Sykehusklovnene har i en årrekke vært en fast del av flere sykehus i Norge, og fra denne høsten blir de også å finne på UNN.

– Meningen med Sykehusklovnene er å bidra til at barna får det bedre mens de er på sykehuset. forklarer Anne Berggraf, kommunikasjonsleder for Sykehusklovnene.

UNN blir det sekstende sykehuset i Norge som Sykehusklovnene er en del av.

Barnet kontrollerer

Berggraf forklarer at hensikten ikke er å sette opp teaterforestillinger for barna, men heller at klovnene blir en del av barneavdelingen.

– Det er mye som er vanskelig og kjedelig med å være på sykehus, og klovnene skal være der for å gjøre opplevelsen bedre for barnet. Klovnene er dumme og tøysete, og dette er en situasjon hvor barnet selv kan ta litt kontroll, forklarer hun.


Sykehusklovnene blir fast inventar på barneavdelingen ved UNN

Fra høsten av vil fem lokale sykehusklovner spre glede på barneavdelingen ved UNN. – Lek kan forebygge varige mén hos barna, sier lekterapeut ved UNN, Tove Smedsrød.


Ansatt fem lokale skuespillere

Fredag var det markering i sykehusfoajeen på UNN for å markere Sykehusklovnene som nå skal bli en del av barneavdelingen. Sammen med representanter fra UNN og organisasjonen Sykehusklovnene, lagde klovnene show på scenen til storøyd begeistring for de yngste i publikum. Det ble en ekstra applaus da Christer Johnsgård fra barne-tv kom på scenen som sykehusklovnambassadør i Tromsø. Barn fra Kråkeslottet barnehage avsluttet arrangementet med sang til publikum.

Under markeringen var Sykehusklovnene Åsa Hillingseter Løyning (som klovnen Fjups Ups), Siv Østhus (som klovnen Trude-Litt Masse Mer) sammen med Tromsø-skuespillerne Anethe Alfsvåg (som Coco Chantel) og Alexander Martinsen (som Splash).

De er for tiden under opplæring av erfarne klovner, og skal fra nå av jevnlig besøke barna på sykehuset. Sykehusklovnene har ansatt totalt fem lokale skuespillere i rollen som sykehusklovner.


Stine (28) ble ikke tatt på alvor av fastlegene: Kunne blitt ufør resten av livet

Stine Fiskaa har selv betalt en kvart million kroner for ryggoperasjon, etter tre års smertehelvete.


Fint tiltak

Etter markeringen gikk alle klovnene rundt og hilste på publikum, og Elea Albrigtsen (2) virket veldig fornøyd med oppmerksomheten fra klovnene. Mamma Cathrine Rognli var glad for at sykehusklovnene har ankommet Tromsø.

– Det er et fint tiltak at de kommer og besøker barna, sier hun og skryter av sykehuset.

– UNN er generelt flink til å underholde barna, og gjøre hverdagen mindre kjedelig for dem som er her. De ansatte er veldig flinke, forteller hun.

Elion Demaku (4) satt også stor pris på å møte klovnene. Ifølge mamma Albane Qorri var det en stor opplevelse å hilse på klovnene.

– Han er generelt veldig glad i klovner, så dette tror jeg han ble veldig glad for å være med på, sier hun fornøyd.

Var god hjelp for klovnene

Nikolai Bertheussen (7) er også veldig glad i klovner, forteller mamma Rita Bertheussen. Da sykehusklovnene hadde vært på besøk dagen i forveien hadde Nikolai vært ivrig på å hjelpe klovnene, forteller Åsa Hillingseter Løyning.

– I går lette vi etter rommet vi skulle være på, og da var det Nikolai som kom og hjalp oss klovnene, sier hun.


Innfører «kroppskort» i barnehagene:

– Barn som er trygge er det ikke lett å forgripe seg på

Barnehagene i Tromsø har fått et nytt verktøy som skal forhindre overgrep.