Kjenner du noen som fortjener tittelen «Norges beste frivillige»?

Frivillighet Norge skal kåre Norges beste frivillige. Kjenner du en du mener fortjener tittelen, er fristen 15. september for å nominere dem.

Frivillige: De fleste festivaler i landet er avhengige av frivillige for å gjennomføre. På TIFF hadde de i år venteliste med folk som ville jobbe frivillig for dem. Her ser vi (f.v.) Christian Costa fra Italia (fra venstre), Antti Martikainen fra Finland, Loa ’t Hart fra Nederland, Maria Westvik fra Norge, Zeynep Sancak Sert fra Tyrkia, frivilligkoordinator Elise Hammari fra Norge og Rune Bolland fra Norge.  Foto: Kjetil Vik

nyheter

Dersom du ønsker å nominere noen, kan du gjøre det her. Begrunnelsen for hva som utgjør Norges beste frivillige, lyder slik:

– Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen, heter det i en pressemelding fra Frivillighet Norge, som skal dele ut prisen.

Vinneren av prisen vil, i tillegg til heder og ære, motta 50.000 kroner fra Norsk Tipping, som kan distribueres til et ideelt formål.

Ville ikke vært det samme uten

Sommeren er høysesong for frivilligarbeid. Med et stort antall festivaler, idrettsarrangementer og andre fritidsaktiviteter i løpet av sommermånedene, og året ellers, er det viktig med frivillige arbeidere for å holde tilbudene i gang.

– Sommeren ville ikke vært den samme uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i pressemeldingen.

– Bare tenk på alle som stiller opp for at store arrangementer som drar mange folk skal kunne gjennomføres. Folk som gir av sin fritid, holder liv i lokalsamfunnene og er distrikt-Norges helter, fortsetter Johnsen.

Vil løfte fram hverdagsheltene

Selv om det finnes mange frivillige der ute, og mange som fortjener prisen, er det likevel noen som fortjener den mer enn andre. Det er disse menneskene organisasjonen ønsker å gi et ansikt når de deler ut prisen, ifølge pressemeldingen.

– Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene fram. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Johnsen tror at det ikke bare er de som nyter godt av de frivilliges innsats som tjener på frivillighet.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Dersom du ønsker å delta i frivillig aktivitet, eller du trenger frivillige, kan du gå inn på www.frivillig.no, en portal hvor Frivillighet Norge har lagt til rette for at organisasjoner kan legge ut frivillige oppdrag og frivillige kan finne ledige oppdrag i sitt nærområde.