Solhungrige nordmenn skydde Nord-Norge i juli

Utenlandstrafikken til Nord-Norge økte med fire prosent i juli, men det norske campingfolket har dratt andre steder.

Campingplassene i nord har hatt en nedgang denne sommeren, men mange nøt de solrike dagene på stendene rundt om i Tromsø – slik som denne gjengen i Grøtfjord.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en nedgang på seks prosent sammenlignet med juli 2017, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent.

Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 6 prosent, mens den norske trafikken har gått ned med 17 prosent.Norge som helhet har hatt en økning på to prosent. Men likevel, overnattingsstedene har hatt en nedgang på seks prosent i juli i år, sammenlignet med samme måned i fjor. Årsaken er nedgangen i norsk trafikk.

– Når det gjelder nedgangen i trafikken fra Norge, er nok den store værforskjellen mellom nord og sør i store deler av juli i en vesentlig årsak til dette, sier NHOs regiondirektør Målfrid Baik i en pressemelding.


Tripadvisor har kåret Tromsø til verdens tredje beste opplevelsestur

Reisenettstedet mener at det kun er Costa Rica og Hawaii som kommer over Tromsø når det gjelder opplevelser.


Det har i årets første syv måneder vært 2.376.119 overnattinger i landsdelen, hvilket er 60.047 færre enn fjorårets antall. Dette er en nedgang på to prosent, mens Norge som helhet har en økning på tre prosent.

SKYLDER PÅ VÆRET: NHOs regiondirektør, Målfrid Baik, mener værforskjellen mellom nord og sør kan være årsak til lavere norsk trafikk.  Foto: Moment Studio