Kongelig markering av UiTs 50 år

Kong Harald deltar på den offisielle markeringen av universitetets 50-årsjubileum.

KOMMER: Kong Harald kommer til markeringen av UiTs 50-årsjubileum.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Markeringen skjer på UiT 20. september. Regjeringen vil være representert ved statsråd Iselin Nybø, opplyser UiT i en pressemelding. Arrangementet er åpent for alle.

HM Kongen og inviterte gjester vil i tillegg se et utdrag av Hålogaland Teaters forestilling «Sykle i Snøstorm» som er teaterets jubileumsgave til UiT. «Sykle i snøstorm» er historien om universitetet og Nord-Norge.

– Det er en stor glede for oss at HM Kongen har anledning til å være til stede på den offisielle markeringen av UiT sin 50-årsmarkering. Vi skal gjøre vårt ytterste for at HM Kongen får en minnerik og interessant dag sammen med oss, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT Norges arktiske universitet, i pressemeldingen.