Tromsø-hotell samarbeider med verdens største kjede

Enter Tromsø ser fram til å gå internasjonalt.
nyheter

Hotellet i Sjøgata blir et såkalt «Sure Hotel by Best Western», som indikerer at overnattingsstedet er et mellomklassehotell i hotellkjeden som er verdens største. Amalie Hotell har for øyeblikket 48 rom, og har nylig restaurert spisesalen.

I september 2017 gikk hotelledelsen i dialog med kommunen, om å få kjøpe luftrommet over Kaigata med tilhørende fortau, med tanke på utbygging.

Stor etterspørsel

Leder av Best Western Hotels i Norge, Hege Ramm, begrunner det nye samarbeidet i en pressemelding, der hun omtaler Tromsø som Nord-Norges hovedstad:

– Best Western har jobbet lenge med å få et medlemshotell på plass på denne viktige destinasjonen. Tromsø tiltrekker seg turister så vel som forretningsreisende. Vi har stor etterspørsel etter hotell i Tromsø, og Amalie Hotel med sin sentrale beliggenhet og personlige service passer ypperlig både for våre forretningsgjester og feriereisende, legger Ramm til.

Lokalt og internasjonalt

Amalie Hotell eies og drives av Idar K. Gabrielsen, som råder over fem hoteller i byen gjennom sin egen kjede Enter Tromsø. Gabrielsen kjøpte hotellet så sent som i januar 2017.

– Det er viktig for oss å beholde hotellet som en del av Enter Tromsø med våre andre overnattingsbedrifter, og samtidig bli del av en internasjonal virksomhet. Det har vi mulighet til i Best Western Hotels & Resorts.

– Samtidig får vi et nettverk med profesjonelle ansatte i Best Western, og distribusjonen, lojalitetsprogrammet og salgsaktivitetene, spesielt innen corporate-segmentet, vil bidra til at hotellet får tilgang på en helt ny kundegruppe, uttaler Gabrielsen i en pressemelding.