SV-er vil ha tog fra Narvik til Tromsø

Utspillet kommer etter den såkalte innspillskonferansen for jernbane mellom Fauske og Tromsø som ble arrangert i Malmbyen i forrige uke.

  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

SVs gruppeleder i kommunestyret i Narvik, Vegard Johan Lind-Jæger, vil at samferdselsdepartementet ser på en mulig forlengelse av jernbanen nordover til Tromsø.

Ifølge den lokale SV-toppen vil en slik forlengelse gjøre landsdelen i bedre stand til både å svare på transport- og miljøutfordringer.

Til avisa Fremover sier Lind-Jæger at det er spesielt viktig å få tungtransporten over fra lastebil til jernbane.

Det er gjort flere kalkyler på hvor mye en jernbane mellom Fauske og Tromsø ville koste. Prislapp vil trolig ende på mellom 60 milliarder og 80 milliarder kroner for de cirka 40 milene med jernbane.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter