Derfor er det stengt i Grønnegata

Og mandag kveld stenges Storgata.

STENGT TIL OG MED FREDAG: Grønnegata stenges på grunn av arbeidet med Grand Hotell. Foto: Ronald Johansen. 

nyheter

Grønnegata ved Grand Hotell/Thon hotell er stengt. Årsaken til dette er påbyggingen av Grand. Veien er derfor stengt onsdag, torsdag og fredag denne uken.

– De skal heise opp noen fasadeelementer som de ikke har hatt mulighet til å ta opp tidligere med kranen som allerede står i strandskillet, sier Kjell Theodor Svindland, konsulent i gravemeldingstjenesten.

Stenger også Storgata

Mandag flyttes kranen til Storgata-siden av hotellet. Mandag kveld stenges det for trafikk i Storgata. Trafikken flyttes da til Strandgata.

– Trafikken må mellom klokken 17.00 mandag kveld og 06.00 tirsdag morgen gå i begge retninger i Strandgata, ved der postkontoret lå tidligere, sier Svindland.


Denne veien blir stengt i flere dager

Og fremkommeligheten på veien blir redusert i et helt år.

 

Han påpeker at den åpnes for normaltrafikk og at kollektivtrafikken flyttes i dette tidsrommet.

Grand har arbeidstillatelse i området til og med juni 2019.

– Har dere fått mange klager?

– Det er rett som det er at folk følger med og gir beskjed videre til oss. Det setter vi pris på. Dersom det sperres av mer enn vi er klar over, og om det arbeides ved andre tidspunkter enn tillatt, er det fint om publikum gir beskjed. Det gjelder alle prosjekter i byen, sier Svindland.

Flere veiprosjekter i sentrum

Utbyggingen av Grand er ikke det eneste prosjektet som vil prege trafikken i sentrum den nærmeste tiden. I tillegg jobbes det med overgangen Strandvegen/Storgata ved Mack-kvartalet, noe som vil gjøre veien samlere for en kort periode, Det skal også asfalteres rett nedenfor Tromsø Kunstforening. I tillegg blir det en del arbeid i forbindelse med rivingen av Matservice-bygget, også kjent som Eurospar. Det vil ifølge Svindland føre til at Storgata blir noe smalere.


Bybildet:

«Krigen forhindret Ragnar "Grand" Hansen å gjenoppbygge før i 1949»

Tabernaklet, og en Grand-fasade med murpuss, stikker seg uvilkårlig ut på dette bildet.

 

– Det er en del veiarbeid som pågår nå og i tiden fremover. Vi jobber for å samordne både folk, trafikk og kollektivtrafikkm sier Svindland.