Ny meningsmåling fra VG om kommunevalg:

Høyre ville gått forbi Arbeiderpartiet

Hvis det var valg i dag så ville Høyre overtatt plassen fra Ap som Norges største kommuneparti.
nyheter

Det er ett år til lokalvalget og partiene har allerede begynt å løfte blikket mot høsten 2019. Mandag var statsminister Erna Solberg (H) i Tromsø, og tok seg blant annet tid til å gå noen trinn i Sherpatrappa sammen med ordførerkandidat Jens Johan Hjort.

- Vi tror vi har en god politikk for Nord-Norge og Tromsø. Vi tror også vi har et godt lag. Derfor har vi gode sjanser for å ta tilbake Tromsø som Høyre-by, sa Erna Solberg til iTromsø mandag kveld.

Nå viser en fersk meningsmåling fra VG at hvis det hadde vært valg i dag så ville Høyre gjort sitt beste kommunevalg på 40 år. Når VG spør velgerne hva de ville stemt dersom det var kommunevalg i morgen, svarer 28,4 prosent at de ville stemt Høyre. 26,2 prosent svarer at de ville stemt Arbeiderpartiet. Dermed ville Høyre overtatt plassen fra Ap som Norges største kommuneparti, og fått flere velgere enn under stortingsvalget.

– Det er alltid hyggelig med gode målinger, men det er kun valgdagen som teller, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til VG, og legger til:

– Vår målsetting er at halvparten av landets innbyggere skal få gleden av å bo i en Høyrestyrt kommune etter neste lokalvalg. Vi skal bruke det neste året til å forklare hvorfor Høyre har de beste kandidatene og de gode politiske løsningene for hele Norge, sier Solberg.