Pasientene positive til den nye inn- og utsjekkingsautomatene på UNN: – Nesten det samme som å være hos fastlegen min

Mandag åpnet dørene til den nye inngangen og de felles poliklinikkene i den nye A-fløya ved UNN. Her trenger du ikke lenger å henvende deg i skranken når du ankommer sykehuset. Nå kan du nemlig sjekke inn elektronisk.

GODT FORNØYD: Tho­rfinn Jakobsen (63) har allerede tatt i bruk de nye inn- og ut­sjek­kings­au­to­ma­te­ne ved UNN. Han er svært positiv og forteller at det nesten fungerer på samme måte som hos fastlegen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Laila Strand Sivertsen, som er enhetsleder for de nye poliklinikkene ved UNN i Tromsø, forteller at hensikten med det nye systemet er større effektivitet og lettere kommunikasjon mellom de ansatte og pasientene.

– Det har også vært et ønske fra pasientene at vi i større grad ivaretar anonymiteten ved ikke å rope opp navn. Det slipper vi nå, da pasientene istedenfor vil få en sms om når de skal inn til legen, sier hun.

Sivertsen tror dette er noe mange pasienter vil sette pris på.

– Tromsø er jo en liten by, så sjansen for å treffe på naboen eller en kjenning som du hører blir ropt opp er ganske stor. Det blir det mindre av nå.

NYE A-FLØYA: Den nye inngangen til A-fløya ved UNN ligger midt på bygget. Her fra åpningen 1. juni i år.  Foto: Ronald Johansen

 

Enkel å bruke

Tove-Iren Smedvik, vekter og fagansvarlig for pasientvertene ved UNN, tror ikke pasientene vil få problemer med å bruke de nye inn- og utsjekksautomatene.

– For mange er ikke dette noe som er helt ukjent. De fleste har vært borti det samme systemet på legekontoret, så de fleste kan det egentlig fra før av. Det vil også være pasientverter tilgjengelig, dersom man skulle få problemer med automatene, forklarer hun.


ELEKTRONISK INNSJEKK: Tove-Iren Smedvik, vekter og fagansvarlig for pasientvertene ved UNN, Laila Strand Sivertsen, enhetsleder for de nye poliklinikkene ved UNN i Tromsø, og Turid Røkenes Kristiansen, avdelingsleder for de nye poliklinikkene ved UNN i Tromsø. De forteller at de nye automatene bidrar til bedre effektivitet og kommunikasjon mellom de ansatte og pasientene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Thorfinn Jakobsen (63) er en av pasientene som har tatt i bruk de nye inn- og utsjekkingsautomatene ved UNN.

– Jeg synes dette er en god idé. Det er noe helt nytt, men jeg har ikke noe negativt å si. Det er nesten det samme som å være hos fastlegen min, sier han.

Bedre flyt og effektivitet

Turid Røkenes Kristiansen, avdelingsleder for de nye poliklinikkene ved UNN i Tromsø, er overbevist om at det nye systemet med automatene øker effektiviteten og bidrar til at pasientene kan bevege seg mer fritt rundt på sykehuset.

– Vi får gitt beskjed via telefonen om det oppstår forsinkelser, eller dersom vi kan ta imot en pasient tidligere. Det er veldig effektivt og vi får utnyttet dagen bedre. I tillegg til dette trenger ikke pasientene å være redde for at navnet deres skal bli ropt opp mens de er på do, eller i kiosken. De vil motta en melding på telefonen når det er deres tur, sier hun.

Kristiansen understreker at automatene ikke er ment som en erstatter for de ansatte ved UNN.

– Jeg har bare lyst til å si at vi fortsatt er her og at de må fortsette å bruke de som jobber her, og spørre om det er noe de er usikre på, påpeker hun.

Stor utbygging ved UNN

Per-Christian Johansen, pressevakt ved UNN, forteller at det har foregått en stor utbygging ved UNN Tromsø de tre siste årene. Nå gjenstår ferdigstillelse av hovedinngangen og vestibylen på plan 6.

NY HOVEDINNGANG: Den nye hovedinngangen til UNN åpner rundt 1. november.  Foto: Ronald Johansen

 

– Arbeidet med hovedinngangen avsluttes i høst, og det er beregnet åpning av denne og hele uteområdet rundt 1. november. I tillegg til dette pågår det et prosjektarbeid med å gjøre vestibylen innenfor hovedinngangen mer tilrettelagt for pasienter og pårørende. Endringene som det jobbes med å planlegge skal gjennomføres i løpet av første halvår 2019, forklarer Johansen.