Fire jegere tatt for ulovlig jakt

Tromsøværingene var på jakt på Loppa.
nyheter

Fire tromsøværinger ble tatt for ulovlig jakt på Loppa øy i Loppa kommune. Det skriver Finnmarkseiendommen (FeFo) i en pressemelding.

Jegerne hadde ikke jaktkort eller betalt jegeravgift. Det var tips fra publikum som skal ha ført til at de ble tatt, ifølge pressemeldingen.


Flere husdyr vil være på beite i årets jaktsesong

Tørkekrisen som har rammet landbruket i store deler av landet denne sommeren, fører til at flere husdyr vil være på beite når årets jaktsesong starter.

 

– Jakt uten grunneiers tillatelse svekker muligheten for å ta vare på viltressursene og utføre kunnskapsbasert forvaltning av småviltet. Loppa øy er et av våre minste jaktfelt med sine seks kvadratkilometer. Ulovlig jakt ødelegger for fellesskapet og er i tillegg straffbart, sier leder for utmark i FeFo, Einar J. Asbjørnsen i en kommentar i pressemeldingen.

Forholdet vil nå bli anmeldt.

– Vi er glad for alle tips som kommer inn. Dette bidrar til å gjøre oppsynet mer effektivt. Samtidig får vi bedre muligheter til å reagere ved brudd på grunneierbestemmelser om jakt og fiske, eller relevant lovverk. fortsetter Asbjørnsen. – Fortsett med å sende inn tips, så vil vi følge det opp, er hans oppfordring i pressemeldingen.


 

Statens Naturoppsyn, Reinpolitiet og FeFo gjennomfører i disse dager et felles jaktoppsyn i hele Finnmark. Både helikopter, bil og båt brukes i oppsynet. Kontrollene er i første rekke rettet mot jaktutøvelse og motorferdsel i utmark.

– Heldigvis er ikke kontrollen fra Loppa øy representativ for resten av Finnmarkseiendommen. Hovedinntrykket er at de fleste jegerne setter seg inn i regelverket og har alt på stell. I går ble det kontrollert 14 jegere på indre strøk, der alle elgjeger og rypejegere hadde papirene i orden og var i rett jaktfelt, sier Asbjørnsen i pressemeldingen.


Pålegger jegere å sikre prøver av hjortedyr

Jegere skal sikre inntil 11.000 prøver fra elg, hjort og villrein som skal testes for skrantesyke i løpet av årets jakt.

 

Så langt er det kontrollert omtrent 40 jegere ulike steder på Finnmarkseiendommen. Kontrollene vil fortsette utover høsten.