Fire jegere tatt for ulovlig jakt

Tromsøværingene var på jakt på Loppa.
nyheter

Fire tromsøværinger ble tatt for ulovlig jakt på Loppa øy i Loppa kommune. Det skriver Finnmarkseiendommen (FeFo) i en pressemelding.

Jegerne hadde ikke jaktkort eller betalt jegeravgift. Det var tips fra publikum som skal ha ført til at de ble tatt, ifølge pressemeldingen.


Flere husdyr vil være på beite i årets jaktsesong

Tørkekrisen som har rammet landbruket i store deler av landet denne sommeren, fører til at flere husdyr vil være på beite når årets jaktsesong starter.

 

– Jakt uten grunneiers tillatelse svekker muligheten for å ta vare på viltressursene og utføre kunnskapsbasert forvaltning av småviltet. Loppa øy er et av våre minste jaktfelt med sine seks kvadratkilometer. Ulovlig jakt ødelegger for fellesskapet og er i tillegg straffbart, sier leder for utmark i FeFo, Einar J. Asbjørnsen i en kommentar i pressemeldingen.

Forholdet vil nå bli anmeldt.

– Vi er glad for alle tips som kommer inn. Dette bidrar til å gjøre oppsynet mer effektivt. Samtidig får vi bedre muligheter til å reagere ved brudd på grunneierbestemmelser om jakt og fiske, eller relevant lovverk. fortsetter Asbjørnsen. – Fortsett med å sende inn tips, så vil vi følge det opp, er hans oppfordring i pressemeldingen.


 

Statens Naturoppsyn, Reinpolitiet og FeFo gjennomfører i disse dager et felles jaktoppsyn i hele Finnmark. Både helikopter, bil og båt brukes i oppsynet. Kontrollene er i første rekke rettet mot jaktutøvelse og motorferdsel i utmark.

– Heldigvis er ikke kontrollen fra Loppa øy representativ for resten av Finnmarkseiendommen. Hovedinntrykket er at de fleste jegerne setter seg inn i regelverket og har alt på stell. I går ble det kontrollert 14 jegere på indre strøk, der alle elgjeger og rypejegere hadde papirene i orden og var i rett jaktfelt, sier Asbjørnsen i pressemeldingen.


Pålegger jegere å sikre prøver av hjortedyr

Jegere skal sikre inntil 11.000 prøver fra elg, hjort og villrein som skal testes for skrantesyke i løpet av årets jakt.

 

Så langt er det kontrollert omtrent 40 jegere ulike steder på Finnmarkseiendommen. Kontrollene vil fortsette utover høsten.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter