Bjørn-Gunnar Jørgensen (35) er innstilt som toppkandidat for Tromsø Frp:

– Jeg er ydmyk for tilliten partiet viser meg

Nominasjonskomiteen i Frp har innstilt partileder og mangeårig Frp-topp i Tromsø, Bjørn-Gunnar Jørgensen, som partiets ordførerkandidat.

TOPPKANDIDAT: Bjørn-Gunnar Jørgensen (35) er innstilt som toppkandidat for Tromsø Frp.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Midt i sluttspurten til Frps nominasjonsprosess, mistet Bjørn-Gunnar Jørgensen moren sin. Fredag holdt familien begravelse og lørdag morgen ble det klart at nominasjonskomiteen har pekt han ut til å toppe lista for Tromsø Frp.

– Det har vært en tøff uke, med begravelse på fredag og lista som nå presenteres i dag. Komiteen har jobbet lenge med dette, så vi valgte å presentere dette nå i helga, sier Jørgensen, som er innstilt som toppkandidat for Tromsø Frp til neste års kommunevalg.

Bjørn-Gunnar Jørgensen har 21 års medlemskap i partiet bak seg, og har hatt en rekke verv i lokal og regionalpolitikken både i ungdomspartiet og i Fremskrittspartiet. Han er i dag partileder i Tromsø FrP. Han har tidligere jobbet som distriktssekretær for FrP i Troms og jobber nå som direktør i Nord-Norge for LY Forsikring ASA.

Topptrio klar

Forrige periodes ordførerkandidat Anni Skogman er foreslått på 2. plass, og Kristoffer Kanestrøm på 3. plass.

– Jeg hadde en fin samtale med Anni denne uken, og vi er klare på å jobbe sammen videre om dette blir det endelige resultatet. Dette er et godt sammensatt lag, og ei sterk liste som de andre skal få bryne seg på, sier Jørgensen.

Jørgensen understreker at dette kun er et forsalg fra nominasjonskomiteen og at medlemmene i Frp skal få det siste ordet.

– Jeg er veldig ydmyk for den tilliten som nominasjonskomiteen viser meg. Men her i Frp er det medlemmene som tar den endelige beslutningen, og om de også peker på meg, så er jeg motivert og klar på å ta på meg jobben for partiet, forteller Jørgensen.

Kampen mot bompenger

I juni ble det klart at Tromsø Frp setter ultimatum for å delta i et borgerlig samarbeid. Skal Frp gå inn i ett nytt samarbeid må bompenger i Tromsø droppes. Jørgensen er klar på at dette blir partiets viktigste sak i neste års kommunevalg.

– Vi kommer ikke til å bli med i noen flertallskonstellasjon på borgerlig side, om de velger å innføre bompenger i Tromsø, understreker Jørgensen.

– Betyr det at du ikke kommer til å støtte Jens Johan Hjort som ordfører om Høyre velger å gå videre med innføring av bompenger etter valget?

– For å si det sånn; Blir bompenger viktigste sak i valgkampen, så kan det fort ende med at det er jeg som blir ordfører og Jens Johan Hjort bare blir varaordfører denne gangen, sier Jørgensen.

– Vår beste kandidat

Formann i nominasjonskomiteen Tromsø Frp, Ole M. Johansen, sier til iTromsø lørdag morgen

– Bjørn-Gunnar har gjort en særdeles god jobb som lokallagsleder og har gjort en god jobb i kommunestyreguppa, og han har også operert som gruppeleder når Anni ikke har hatt mulighet. Vi mener derfor at han er vår beste kandidat, sier Johansen.

På lista som Frp sendte ut lørdag morgen er det mange nye navn, og langt føere kvinner enn vanlig, ifølge Johansen.

– Det vi har vektlagt er å fornye partiet, da vi har sett at vi er nødt til å komme videre. Vi har jo gjennom de siste 25 årene stort sett gjenvalgt de samme personene, men denne gangen er det 75 prosent nye navn som aldri har stått på lista, sier han og legger til:

– En annen sak er at vi har hatt utfordringer med å få flere damer, men nå strømmer damene til Frp, som man kan se på nominasjonslista. Vi har også senket gjennomsnittsalderen på lista, og av de 15 første så har vi en gjennomsnittsalder på rett under 40 år.

NESTLEDER: Ole M. Johansen (Frp) er nestleder i Tromsø Frp, og et av medlemmene i Tromsø Frps nominasjonskomité.  Foto: Lars Åke Andersen