Solgte bil brukt i Tromsø-begravelser – uten å informere

Da selgeren solgte en begravelsesbil uten å informere om det fikk kjøperen erstatning.

DURANGO: Partene strides om en Dodge Durango. Illustrasjonsfoto: AP Photo/David Zalubowski 

nyheter

En sak publisert på nettsiden til bilmagasinet Motor mandag, forteller om en bruktbilkunde som fikk tilkjent 70.000 kroner i erstatning fra Forbrukerklageutvalget, som behandler klager på bruktbilkjøp. Dette etter at selgeren ikke hadde opplyst at bilen tidligere ble brukt som begravelsesbil, i Tromsø.

Solgt til Sunnmøre

En privatperson fra Bryne solgte for to år siden en Dodge Durango til 689.00 kroner til en privatperson en mann fra Herøy på Sunnmøre. Bilen hadde gått cirka 50.000 kilometer, og var ifølge Motor «et godt kjøp».

Likevel hadde ikke selgere opplyst at bilen i hele sin brukstid ble brukt av et begravelsesbyrå i Tromsø. Han hadde til og krysset av i kontrakten at bilen ikke ble brukt som yrkesbil. Dette skriver Motor.

– Det er ingen selvfølge at bilen har mindre salgsverdi. I enkelte tilfeller kan det være motsatt fordi setene ikke har vært brukt, kilometerstanden er lav, bilen har stått i garasje og alltid er ren. Enkelte kunder kan være veldig sensitiv for hva bilen har vært brukt til. Derfor bør dette klart opplyses. En sensitiv kunde vil ikke godta annet enn heving av kjøpet dersom det ikke var opplyst at bilen tidligere var brukt som begravelsesbil, skriver bruktbilselger Rolf Nerland i Nerland Autosalg, ifølge Motor.

Bilbutikken utenfor Molde selger flere lignende bruktbiler, og de fleste har blitt brukt som begravelsesbil.

Krevde 129.000 i rabatt

Bruktbilkunden krevde på grunn av bilens tidligere bruksområde å få 129.000 kroner i prisavslag av privatpersonen som han kjøpte bilen fra. Forbrukerklageutvalget, som behandler klager på bruktbilkjøp, er langt på vei enig med bruktbilkjøperen og mener selgeren har gitt feil opplysninger. De har derfor vedtatt at selgeren må betale tilbake 70 000 kroner, skriver Motor.