Ni personer vil ha jobben som UNN-direktør

Seks menn og tre kvinner har søkt på stillingen som har stått tom siden Tor Ingebrigtsen sa opp i februar.

UNN er på jakt etter ny leder.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har vært uten direktør i drøye åtte måneder, etter at Tor Ingebrigtsen sa opp direktørjobben i februar i år, etter å ha sittet i stillingen i 11 år.

Oppsigelsen kom etter at tidligere Helse Nord-styreleder Marianne Telle hevdet seg utsatt for trusler fra Ingebrigtsen i forbindelse med PCI-saken.

Siden da har Marit Lind vært konstituert admin​istre​rende direktør ved sykehuset.

Offentlig søkerliste

Totalt ni personer – seks menn og tre kvinner - hadde søkt på stillingen da søknadsfristen gikk ut torsdag 13. september.

To av de ni er i dag en del av ledergruppen ved UNN, som klinikksjefer. Totalt fem av søkerne er UNN-ansatte i dag kommer det fram av den offentlige søkerlisten.

Disse har søkt:

  • Kristian Bartnes (55), Tromsø - klinikksjef Hjerte- og lungeklinikken UNN
  • Thorbjørn Johan Gaarder (63), Oslo – Chief Credit Officer
  • Ira R. Hebold Haraldsen (58), Oslo – leder, Center of Cognitive Health in Trauma and Disease
  • Bogi Jonsson (60),seksjonsoverlege (UNN Harstad)
  • Andreas Kristensen (41), Tromsø – Senior doctor cardiology dept. (UNN Tromsø)

Rolv-Ole Lindsetmo.  Foto: Jan Fredrik Frantzen

 
  • Rolv-Ole Lindsetmo (59), Tromsø – klinikksjef Kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken UNN
  • Anne-Stina S. Nordmo (53), Tromsø – prosjektdirektør for prosjekt Nye lokaler
  • Trine Olsen (49), Tromsø – avdelingsleder for Mottaksmedisin UNN Tromsø
  • Ivar Edmund Vatten (54), Halsanaustan – uføretrygdet

Fornøyd styreleder

I midten av mars ble Ansgar Gabrielsen klar som ny styreleder i UNN. En av hans første, viktige oppgaver, er dermed å ansette direktør. Gabrielsen er godt fornøyd med utvalget av søkere.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått så pass mange seriøse søkere. Det gleder meg at det er meget godt kvalifiserte folk som interesserer seg for en slik jobb. Det er en krevende topplederstilling, så jeg er godt fornøyd med antall søkere, sier Gabrielsen til iTromsø.

PÅ DIREKTØRJAKT: UNN-styreleder Ansgar Gabrielsen og ansettelsesutvalget ved sykehuset er på utkikk etter Tor Ingebrigtsens arvtaker.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Vil ansette i november

Det legges opp til at ansettelse av ny administrerende direktør ved UNN vil bli foretatt i styremøte torsdag 15. november.

– Håpet er at alt skal være klart for ansettelse innen styremøtet i november. Det er først i dag jeg har alle navnene foran meg, så nå skal vi sette i gang arbeidet med å studere CV-er og referanser, og siden vil vi invitere noen inn til samtaler, sier Gabrielsen.

– Synlig og samlende leder

Stillingen ble lyst ut i juni, med søknadsfrist 13. september. I stillingsbeskrivelsen heter det at «vi søker en synlig og samlende leder som sammen med engasjerte og kompetente medarbeidere vil videreutvikle UNN som et faglig sterkt og veldrevet universitetssykehus».

Videre vises det til at «Aktuelle kandidater må ha høyere utdanning, innsikt i spesialisthelsetjenesten og ledererfaring fra større og kompleks virksomhet. Forskningskompetanse er en fordel. Stillingen vil kreve en leder med helhetlig forståelse for samfunnsoppdraget og evne til å kombinere daglig drift med strategisk utviklingsarbeid».

Hadde årslønn på nesten 1,9 millioner

Utlysningsteksten nevner ingenting om lønnsbetingelser. Tor Ingebrigtsen hadde nesten 1,9 millioner kroner i årslønn da han gikk av, samt en sluttavtale som sikret ham 85 prosent av lønnen fram til han pensjoner seg dersom han fortsetter å jobbe for UNN eller ved UiT.