Se pressekonferansen direkte fra klokka 14.00:

Legger fram granskningsrapporten etter Ingebrigtsens avgang

I dag legges rapporten som skal kaste lys på hva som egentlig skjedde da UNN-direktør Tor Ingebrigtsen trakk seg i vinter fram. Vi sender direkte fra pressekonferansen her klokka 14.00.

Se direkte fra Radisson Blu 14.00

nyheter

Klokka 14.00 legger Pwc, ved Marianne Pilgaard, fram deres granskningsrapport, som har sett på hendelsesforløpet ved lederskiftet på UNN i februar.

Les Pwc-rapporten i sin helhet her!

Styreleder ved UNN, Ansgar Gabrielsen og Helse Nords direktør Lars Vorland under dagens pressekonferanse.  Foto: Ronald Johansen

 

Styrelederne ved UNN, Ansgar Gabrielsen, og Helse Nord RHF, Inger Lise Strøm, vil også være tilstede under dagens pressekonferanse.

Vi sender direkte fra pressekonferansen her klokka 14.00.

Trussel-saken

Tidligere UNN-direktør Tor Ingebrigtsen og Tidligere Helse Nord-styreleder, Marianne Telle.  Foto: Ronald Johansen

 

Bakgrunnen for rapporten er avgangen til tidligere UNN-direktør Tor Ingebrigtsen i februar, som valgte å trekke seg etter påstand om trusler mot tidligere Helse Nord-styreleder Marianne Telle under behandlingen av PCI-saken. Styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland i UNN trakk seg også samtidig som Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen uttalte tidligere i år at han ikke hadde til hensikt å true Telle. Han har også vedkjent at en av grunnene til at han ga seg var på grunn av de tøffe takene med Helse Nord under behandlingen av PCI-saken.

Ferdig i Helse Nord

Telle selv trakk seg fra sin stilling som styreleder i midten av mai, etter at det viste seg at hennes selskap Bedriftskompetanse, hvor hun forøvrig har sagt opp stillingen sin som daglig leder, hadde solgt tjenester til Helse Nord.

Uavhengig rapport

Rapporten er utarbeidet av Pwc, på oppdrag fra styrene og administrerende direktører i Helse Nord RHF og UNN, og skal gi en uhildet vurdering av hendelsesforløpet ifølge begge parter.

Rapporten skulle opprinnelig være ferdig i mai, men ble utsatt da Telle ble sykemeldt.

Helse Nord krevde innsikt i rapport før publisering

Nordlys skrev tidligere  i september at Helse Nord-styret vedtok å gjennomgå granskningen de selv har bestilt, før den blir presentert. Det fikk UNNs styreleder til å regarere kraftig:

– La meg si det slik, jeg ble overrasket da jeg hørte dette. Jeg, og ingen andre i UNN er konsultert om en slik gjennomgang. Noe tilsvarende er helt uaktuelt for UNN å foreslå, sa Gabrielsen til Nordlys.

Ny direktør-ansettelse under vei

I går ble det også kjent at seks menn og tre kvinner har søkt på stillingen som ny administrerende direktør ved UNN som Ingebrigtsen arvtaker.

Du kan lese mer om søkerne her!