Smakfestivalen: – Ta med egne kopper og tallerkener

På årets Smakfestival vil det lønne seg å ta med eget dekketøy til byen.

MILJØVENNER: – Ta med eget bestikk og egne tallerkener, glass og kopper til Smakfestivalen, oppfordrer Tommy Olsen, Petter Markussen, Natalie Robertsen og Kristin Ballovare. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Om du skal på Smakfestivalen nå i helga så kan det være en god – og lønnsom – idé å ta med seg eget bestikk, og/eller eget dekketøy og drikkebeholdere.

– Om man tar med seg egen kopp eller eget glass så får man gratis kaffe og brus, forteller Kristin Ballovare fra Mack.

Skal gi mindre avfall

I år har nemlig Smakfestivalen tenkt å slå et slag for å redusere mengden søppel.

– I fjor hadde vi fokus på å redusere matsvinn. I år så vil vi redusere mengden engangsartikler og søppel, sier festivalsjef for Smak, Petter Markussen.

Kort fortalt så går greia ut på at du tar med deg en tallerken, en kopp eller et glass – og bruker disse istedenfor plast-, tre- eller pappartiklene som vanligvis brukes på mat- og drikkefestivaler.

Vil verne miljøet

– Vi er opptatte av å verne miljøet, og avfall er et stort miljøproblem. Når vi har så mange besøkende som vi har så er det er utmerket arena for å endre folks holdninger, sier Natalie Robertsen, daglig leder i Vican – som har ledelsesansvaret for Smakfestivalen.

Og det skal lønne seg for dem som bidrar til å redusere mengden avfall, sier hun.

Gratis kaffe og brus

– Først og fremst så vil de få gratis kaffe og brus. Dessuten så har en rekke utstillere spesialtilbud til dem som har med egen tallerken, sier Robertsen.

I tillegg skal alle som har medbrakt utstyr kunne få ytterligere påskjønnelser.

– Fredag og lørdag så vil alle som kommer med eget utstyr kunne vinne flotte premier. Klokken 14 de to dagene har vi trekning i den store lavvoen på torget, sier Robertsen.

For rotkopper

Kristin Ballovare sier at det finnes ytterligere vinnersjanser dersom man stiller med kopper.

– Vi har en Instagramkonkurranse gående der man kan ta et bilde av sin favorittkopp, legge in bildet på Instagram og bruke emneknaggen #rotkopp, så kan man vinne flotte premier også der, sier hun.