Meteorologen med dårlig nytt: – Lavtrykksaktivitet så langt øyet ser

Og neste uke vil det nok bli hvitt på toppene rundt byen.

Det blir grått og vått i Tromsø det neste døgnet.  Foto: Meteorologisk institutt

nyheter

Det regnet godt torsdag morgen, og mer skal det bli utover dagen og fredag. Vi slipper heldigvis unna det verste av uværet som nå herjer på sør- og vestlandet.

– Vi får restene av lavtrykket opp hit, men slipper relativt billig unna. Vi ligger greit plassert, men regnet slipper vi ikke unna. Utover dagen går det over i byger, og det vil fortsette i natt og fredag, sier statsmeteorolog Anita Ager-Wick hos Vervarslinga for Nord-Norge.Brukbart vær under Smak

Fredag og lørdag vil Tromsø sentrum fylles med matboder i forbindelse med Smakfestivalen, og det ser ut som om de ikke får så aller verst vær i helga. Temperaturen vil ligge på rundt 10 grader og selv om det vil være overskyet, er det ikke snakk om voldsomme mengder regn.

– Det vil bli litt vind fra sør, men det merkes som maks frisk bris på øya. Det vil komme noen byger også, men det er snakk om spredt regn og ikke mye. Sent på ettermiddagen kan vi også få et glimt av sola, men det tør jeg ikke love at vil skje, sier Ager-Wick, før hun legger til:

– Utover lørdagen må man regne med mer nedbør og litt vind fra sørøst. Det vil komme litt regn midt på dagen, og så mer spredte byger etter hvert.

Kald og sur uke i vente

Allerede søndag begynner termometeret å krype nedover.

– Søndag blir det mer rusk med vind fra nordvest og flere regnbyger. Det vil også bli kaldere, men det er kanskje ikke før på mandagen dette varselet ordentlig kommer inn, sier Ager-Wick og fortsetter:

– Det kommer kald luft inn. Fra torsdag og så langt fram som vi kan se er det lavtrykksaktivitet som dominerer. I helgen slipper vi litt unna med noen pauser mellom slagene, men neste uke vil det nok bli mer vekslende. Det vil bli hvitt i fjellene, kaldere, mer regn og vind.