«Nei til bompenger» varsler kjør sakte-aksjon

Siden i august har det som bli omtalt i nasjonale medier som «bompengeopprøret» spredt seg gjennom byene på sør-, vest og østlandet. Nå inviterer aksjonsgruppa til demonstrasjon og kjør sakte-aksjon i neste uke.

VARSLER AKSJONER: Ahmed Aadan Warsame er leder av aksjonsgruppa «Nei til bompenger i Tromsø» varsler demonstrasjon mandag og kjør sakte-aksjon onsdag i neste uke. Foto: Eskild Johansen 

nyheter

– Jeg holder på å invitere alle partier og deres toppkandidater i Tromsø til å komme og fortelle oss hva de mener om bompenger, forteller Ahmed Aadan Warsame.

Han leder den lokale aksjonsgruppa «Nei til bompenger i Tromsø».

Målet er ifølge Warsame å mobilisere innbyggerne som er mot bompenger til to markeringer neste uke, for å markere motstand mot den planlagte bompengeringen. Første markering er på Stortorget førstkommende mandag ettermiddag.


Opprøret kan være på vei til Tromsø:

– Planlegger aksjoner mot bompenger

 

– Jeg håper så mange som mulig møter opp. Vi skal gjøre så godt vi kan for å få politikerne til å forstå at vi må trekke oss ut av byvekstavtalen. Politikerne må også velge side. Enten er de med oss, eller så er de mot oss, sier Warsame.

Aksjonerer onsdag

Onsdag fra klokka 11.30 kommer neste markering. Den har mål av seg å stoppe trafikken på Tromsøya i form av en kjør sakte-aksjon, under onsdagens kommunestyremøte. Alle bilister oppfordres av aksjonsgruppa til å bli med på markeringen som starter i bilkortesje fra Pyramiden.

– Vi starter ved Pyramiden i Tromsdalen og kjører så inn til sentrum og to ganger gjennom Vestregata og Grønnegata, opplyser Warsame.


 

Han oppfordrer alle bilister å holde ei fart på mellom fem og ti kilometer i timen. Folk oppfordres til ikke å bruke fløyta.

FRP og By- og landlista klare

Ifølge Warsame så er allerede appellanter til mandagens markering klar. By- og landlistas Ann-Sissel Enoksen og Tromsø Frps Bjørn-Gunnar Jørgensen er allerede klare til å delta på markeringen mandag.


Kommentar:

«Tromsøpakken blir som å gi en unge ullundertøy i julegave: Det er en gave de ikke vil ha, til en altfor høy pris»

Tromsøpakken blir som å gi en unge ullundertøy til 20.000 i julegave: Det er en gave de ikke vil ha, til en altfor høy pris, skriver sjefredaktør Stig Jakobsen.

 

– Vi håper at alle som er motstandere av bompenger blir med og bidrar i markeringene, slik at vi lar politikerne få vite at folk og innbyggere er mot dette usosiale tiltaket som bompenger i realiteten er, utdyper Warsame.