Stenger hele Sherpatrappa ut neste uke: – Folk må respektere sperringene

Tromsø kommune stenger den populære turtrappa helt fra tirsdag av.

STENGES: Sherpatrappa stenges de neste dagene før den ferdigstilles helt.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Nå skal sherpaene og Tromsø kommune gjøre siste innsats for å ferdigstille Sherpatrappa før vinteren kommer. Dermed stenges trappa i sin helhet fra og med tirsdag, og vil trolig ikke åpne igjen før tidligst neste helg, altså rundt 6. oktober.

Nirkumar og Dipak foran en av forstøtningsmurene de nettopp har laget i Sherpatrappen tirsdag.   Foto: Nima Sherpa

 

– Vi holder på med "siste finish" nå, og lager støttemurer og stikkrenner, og jobber egentlig langs hele traseen. Så det er veldig viktig at folk faktisk respekterer de sperringene som er satt opp. Om et par uker vil hele trappa være klar og åpen for publikum slik at alle kan nyte den til det fulleste, sier prosjektleder Margrethe Rabås.

Flying til uka

Rabås anbefaler turlystne å benytte seg av alternative ruter om de vil opp på Fløya, som stien under Fjellheisen, opp Juvet eller Dalbergstien. Neste uke vil det også bli gjennomført nye flyturer, om været tillater det.

– Det er meldt litt ustabilt vær neste uke, så det er ikke sikkert vi blir ferdig til neste helg heller. Vi jobber også i den nederste delen av løypa hvor det ikke er trapp mellom Fløyveien og Lille Aksla, så der er det forferdelig gjørmete nå og ganske så uframkommelig, sier Rabås.

Litt arbeid i 2019

Selv om de er nesten ferdig nå, så blir det også litt arbeid i trappen i 2019.

– Nå blir vi ferdig med nesten alt. Neste år skal informasjonstavler og slikt på plass, og når det er gjort er vi helt ferdig, sier Rabås.