iTromsø fortsetter opplagsveksten

Med en av 2017s høyeste opplagsøkninger, var Mediehuset iTromsø spente på om den gode tendensen ville fortsette. Svaret er et ubetinget ja.
nyheter

Med 9,2 prosents vekst siste halvår er iTromsø nok en gang på veksttoppen blant fylkets aviser.

– Det er gledelig å konstatere at fjorårets løft ikke bare var et blaff. Positiviteten virker også å være tilbake i bransjen, og det er gledelig at det denne gang også er en del andre aviser som kan vise til store økninger. Dette bekrefter lokalavisenes viktige rolle for folk, sier sjefredaktør Stig Jakobsen.

– Mye å glede seg over

Etter ti år med konstant nedgang, begynte opplagskurven for iTromsø å snu i 2016. Siden 2016 har opplaget økt med utrolige 22,5 prosent – en av mediebransjens høyeste. iTromsø har nå et godkjent nettoopplag på 7.334.

– Det var nok en del som spådde vår undergang i 2015, men med kraftig økning når det gjelder abonnenter og topplinjevekst, er det mye å glede seg over i 2018, sier Jakobsen.

Satsing

Han nevner iTromsøs kraftige satsing på krim, kultur, kommentarjournalistikk og streaming av sport som viktige suksessfaktorer.

– Vi har fortsatt å fornye oss, og klarer på den måten å fortsatt være relevante for leserne. Det er en smart gjeng vi skriver for, så man må aldri ta for lett på oppgaven. De krever at alt vi dekker skal være av høy kvalitet, og da må vi gjøre vårt ypperste for å etterleve dette, påpeker sjefredaktør Stig Jakobsen.