Advarer om krevende kjøreforhold i kveld - sender ut OBS-varsel

Om du ikke har skiftet til vinterdekk, kan det være lurt å gjøre det først som sist.

Slik ser det ut i Tverrforbindelsen rundt klokka 20.00 fredag kveld.  Foto: Statens Vegvesen

nyheter

Meteorologisk Institutt har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i hele Troms. Det gjelder fram til klokka 08.00 lørdag morgen.

Fra torsdag ettermiddag kryper snøgrensa så langt ned, at du kan vente snø helt ned i fjærekanten.

– Det har vært litt sludd og snø i Tromsø allerede i dag, men det har smeltet vekk. Det fortsetter på samme måte utover dagen, men går nok over til mer snø enn sludd etter hvert, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikiil hos Vervarslinga i Nord-Norge klokka 13.15, og fortsetter:

– Slik det ser ut nå vil snøen kunne legge seg helt ned i fjæra, så det kan nok være greit å skifte dekk. Man må minst se an forholdene før man legger ut på sommerdekk.



Frost og minusgrader

Torsdag kommer vinden fra nordvest og inn fra havet, og temperaturen synker kraftig i løpet av dagen. Både natt til fredag og natt til lørdag er det ventet frost og minusgrader.

– Fredag vil temperaturen på dagtid ligge mellom 1-2 grader, og det vil fortsette med enkelte sludd- og snøbyger, sier Eikiil.


 

Politiet advarer

SNØ: Slik så det ut i Lavangsdalen tirsdag morgen.  Foto: Statens vegvesen

 

Politiet i Troms meldte på Twitter mandag at de har mottatt en rekke henvendelser om bruk av vinterdekk.

– Datoen for bruk av piggdekk er i utgangspunktet 15. oktober, men vi vil minne folk på at enhver er pliktig å være riktig skodd for forholdene uavhengig av dato. Følg med på værmelding og vær føre var, skriver politiet.

Mildere i helgen

Torsdag ettermiddag har Tromsdalstinden skiftet til vinterdrakten sin.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Lørdag kommer det inn et nytt lavtrykk fra vest, men det lavtrykket har med seg mildere temperaturer.

– Det blir ikke varmt, men det er snakk om mildere luft og da vil bygene nok gå over til regn igjen. Både lørdag og søndag vil vi nok være på pluss-siden, sier Eikiil.