Heitmann trekker sitt ordfører-kandidatur

Jarle Heitmann har gitt beskjed til Tromsø Arbeiderparti om at han ikke ønsker å være innstilt som førstekandidat.

Jarle Heitmann trekker sitt kanidatur.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Torsdag annonserte Heitmann selv nyheten på sin Facebook-side. Heitmann er klar på at det er familie, og ikke andre årsaker som gjør at han trekker seg.

– Det har vært en prosess i familien om jeg skulle stille i utgangspunktet, og vi har motvillig gått inn i dette. For både jeg og min kone vet hvor mye som kreves av ordføreren i Tromsø, sier Aps gruppeleder til iTromsø.

Får barn nummer tre i desember

Ap-politikeren skal bli far for tredje gang i desember, og har fra før to barn er i skole- og barnehagealder.

– Når det står på som verst for en ordfører, så er det tøft. Og familien min ble ikke mer begeistret for ideen, jo lengere vi kom inn i prosessen, sier Heitmann, og legger til at hans kone og to barn er svært fornøyd med hans beslutning om å ikke stille som ordførerkandidat.

Var uønsket av eget arbeiderlag

21. august i år anonnserte Heitmann at han ønsket å være partiets ordførerkandidat til neste høsts valg. Dagen etter ble det kjent at Heitmanns eget arbeiderlag, Sentrum a-lag, enstemmig hadde utpekt Gunnar Wilhelmsen som sin foretrukne toppkandidat.

I starten av september kastet også Innovasjon Norge-toppen Stein-Gunnar Bondevik seg inn i nominasjonskampen.

– Jeg hadde en samtale med nominasjonskomiteen lørdag. Mye tydet på at det kunne gå hele veien for meg, og at jeg kunne bli innstilt på topp. Jeg har hele tiden ment at jeg ville kunne blitt innstilt som ordførerkandidat, og at vi kunne vinne valget, sier Heitmann.

Fortsetter som gruppeleder

Han planlegger å fortsette som gruppeleder ut perioden, og kunne godt tenke seg en tilsvarende rolle neste periode.

– Ja, for jeg trives godt i denne rollen. Så jeg stiller gjerne opp for neste Ap-ordføreren som gruppeleder, eller der ordføreren mener det er riktig å bruke meg, sier Heitmann.