Avskiltet 17 biler i Tromsdalen søndag ettermiddag

Staten vegvesen kontrollerte 2999 kjøretøy søndag ved Vekta.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere kontroll Statens vegvesen gjennomførte på Kvaløysletta.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det skriver avisa Nordlys søndag.

De 17 avskiltningene besto ifølge avisen av sju som ikke hadde gjennomført EU-kontroll, to som ikke hadde omregistrert bilen, fem som ikke hadde forsikret kjøretøyet, en manglende betalt årsavgoit og to som ikke hadde gjennomført kontroller som skulle vært gjennomført innenfor en gitt frist.

En fører ble også anmeldt for å ikke ha gyldig førerrett, to bilister fikk bruksforbud på grunn av overlast på hengere og en bilist fikk gebyr for å ikke ha hatt med seg førerkort skriver Nordlys.

Statens vegvesen varslet tidligere denne uka at de ville øke kontrollaktiviteten deres både i hverdagen og i helgene:

 – På denne tiden av året er det særlig viktig at lysene virker som de skal, men vi vil også sjekke andre forhold som er viktig for trafikksikkerheten. Dette kan for eksempel være dekk, sikring av last på bil og tilhengere, at folk bruker bilbelte og at sjåførene har papirene sine i orden, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen på trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen.