Blir neppe mer enn tre plussgrader til uka

Uka som kommer vil bli preget av vekslende vær. Vi må nok belage oss på både perioder med opphold, regn, sludd og snø.

  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Det vil komme inn litt regn etter hvert, som vil vare utover kvelden og natten. Det er ikke de største mengdene, men det vil dryppe litt og det vil bli ganske grått, forteller, Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge om været søndag kveld.

At tromsøværinger allerede har fått en smakebit av vinteren, er ifølge Skoglund slett ikke uvanlig på denne tiden av året.

– Det varierer fra år til år, men det at vi har snø i slutten av september er helt normalt. Ofte får vi perioder med varme temperaturer som gjør at snøen smelter bort, og ikke legger seg, sier han.

Heldigvis ser begynnelsen av neste uke litt tørrere ut enn kvelden i kveld.

– Mandag og tirsdag blir det stort sett nordøstlig bris. Det vil fortatt være plussgrader og stort sett oppholdsvær, forklarer meteorologikonsulenten.

Kan bli minusgrader

Skoglund forteller videre at siste halvdel av uken som kommer vil være preget av nedbør.

– Onsdag og torsdag vil temperaturen om natten krype ned til rundt null grader, og det kan bli en minusgrad noen steder. Temperaturen om dagen blir heller ikke særlig høy, og kan ligge rundt tre grader. Nedbøren vil komme i form av regn, men vi kan også få perioder med sludd, sier han.

Beveger man seg 500 til 600 meter opp i høyden, så vil nedbøren komme som snø.

–Med tanke på snøskred som vi hadde tilfellet av lørdag, er ikke dette noe som er vanlig på denne tiden av året. Det kan virke som om det har vært is under snøen, som førte til at vedkommende var uheldig og løste ut skredet, sier han.

Glatte veier

Skoglund forteller at denne tiden av året ofte er preget av litt krevende kjøreforhold, og oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Det kan fort bli glatt på veiene tidlig på kvelden og på natta, og det burde folk ta høyde for, sier han.