Maria (39) donerte bort håret: – Vi voksne har muligheten til å gjøre gode ting

Maria Anatolie Gazul har ikke hatt kort hår på fem år. Tirsdag klippet hun bort 65 centimeter av håret sitt som hun donerte til Apollo hårsenter.

GODT FORBILDE: Maria Anatolie Gazul forteller at hun håper å inspirere andre til å gjøre det samme. Hun forteller at voksne har muligheten til å gjøre gode ting, som kan inspirere ungdommen til å ta samme valg.  Foto: Privat

nyheter

– Jeg har spart i mange år, og hadde rundt 85 centimeter langt hår før jeg klippet meg. De siste to årene jeg har gått rundt og tenkt på om jeg skal donere det bort, eller ikke. Da jeg likevel bestemte meg for at jeg skulle klippe meg, tenkte jeg at det ville være en fin ting å få laget en parykk av det, forklarer hun.

Ønsker å glede andre

Dette var ikke en avgjørelse som ble tatt over natten. Gazul har nemlig selv stått nær personer som av ulike grunner har mistet håret. Det inspirerte henne til å hjelpe andre.

– Jeg har venner som har blitt rammet av kreft, og som følge av dette mistet håret. Jeg har mye hår, så hvorfor kan ikke jeg dele det med noen som trenger det da? Jeg tenkte at det ville være en fin ting å donere håret, så noen som trenger det vil få glede av det, forklarer Gazul.

DONERTE DET BORT: Maria Anatolie Gazul (39) donerte bort 65 centimeter av håret. Nå skal det bli til en praykk, som går til noen som av ulike grunner har mistet håret. 

 

Håper å inspirere andre

Nå er hun glad for at håret hennes kommer til nytte, og at det kan glede noen som av ulike årsaker har mistet håret.

– Det er ikke alle frisørsalonger man kan donere håret til, men heldigvis fant jeg Apollo hårsenter her i Tromsø. Da jeg kom dit sa hun som skulle klippe meg: "Wow dette var langt" og fortalte at det ikke er mange med så langt hår som kommer for å donere det bort. Frisøren spurte hvordan det føltes å skulle klippe det så kort, men for meg føltes det bare bra.

Nå håper hun at hun kan inspirere andre til å gjøre det samme.

– Jeg vil gjerne oppfordre andre som har langt hår til å donere det bort, for håret vokser jo ut igjen. Jeg håper jeg kan være et godt eksempel for datteren min, og at hun kanskje i fremtiden har lyst til å gjøre det selv. Vi voksne har muligheten til å gjøre gode ting, og vise ungdommene at dette er en fin ting, og kanskje inspirere dem til å ta gode valg, sier hun.