Nå blir det lovlig med fritt antall ekstralys på biler

Regjeringa har endret regelverket, slik at det fra mandag blir mer fleksible regler for montering av ekstralys på bil.

Illustrasjonsbilde  Foto: Foto: Frank May / NTB scanpix

nyheter

Det skriver samferdselsdepartemenetet i en pressemelding fredag.

– Med de lange og mørke vintrene vi har i Norge, er det mange som kunne tenke seg muligheten for bedre lys på bilene sine. Derfor har regjeringa nå endret regelverket, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

De nye reglene som åpner for et fritt tall på ekstra fjernlyslykter på bil vil gjelde fra 1. oktober. Fra samme tid blir det ikke lenger krav om maksimal lysstyrke eller montering i par for slike ekstra fjernlys ifølge Folkebladet.

Reglene gjelder for alle biler, både lette og tunge og med endringene får Norge i praksis samme reglar som i Sverige.