Selger Blå Rock: – Det er greit at andre kommer inn med nye øyne

Per Saur (56) overlater driften av Blå Rock Café til andre, men fortsetter som eier av eiendommen og inventaret.

VIRKSOMHETSOVERDRAGELSE: Blå Rock Café skal drives av Pål Markussen etter at Per Saur gir seg. Saur vil fortsatt eie bygget og inventaret. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

– Det er greit at andre kommer inn med nye øyne, jeg er ikke så interessert i driften lenger, sier Saur.

Mandag underskrev han kontrakten med den nye som overtar driften.

SELGER KONSEPTET: Per Saur mener det er på tide at andre overtar driften på Blå Rock Café. Bildet er tatt i 2010. Foto: Marius Hansen 

– Pål Markussen overtar driften. Han har ikke lov til å endre på navnet Blå Rock Café eller inventarer, jeg selger konseptet.

Det er Blå Rock Eiendom AS, som eies av Per Saur, som eier Blå Rock Café AS. Han overtok bygget 25. september 1989.

– Etter at jeg overtok bygget brukte jeg ett år før jeg fant på Blå Rock-navnet. Konseptet skal bestå, men det trenges nye øyne som kan spisse konseptet, jeg har vært der så mange år, sier Saur.

For gammel

I tillegg til Blå Rock-eiendommen, eier han også de to naboeiendommene på vestsiden i Fiskergata.

– Jeg skal konsentrere meg om å være gårdeier; jeg er litt for gammel til å holde på med drift. Derfor er det greit at nye eiere får vist seg fram. Jeg vil ha løpende dialog med ny eier dersom det skulle bli aktuelt å skifte ut noe av inventaret.

Selv om Per Saur har drevet Blå Rock Café i alle år og vært med å gjøre det til en av byens viktigste rockescener, synes han det ikke er spesielt vemodig å la andre overta driften.

– Bygget er fortsatt mitt og jeg vil ha leieinntekter fra det. Nå kommer det inn friske drivere som kan få til for eksempel uteservering. Jeg tror det blir bra, sier Saur.

Stor respekt

Den ene av de tre nye eierne, Pål Markussen eier utestedet Bastard, som ligger i samme kvartal som Blå Rock. Han tror det blir spennende, og har stor respekt for utestedet han overtar.

– Blå Rock er en plass jeg har vokst opp med. Jeg hadde sommerfugler i magen før avgjørelsen om å overta ble tatt. Det er med skrekkblandet fryd vi overtar, sier Markussen.

Virksomhetsoverdragelsen innebærer at de tre nye eierne overtar alle aksjene i Blå Rock Café AS. Hvor mye de betalte, er han hemmelighetsfull om.

– Det vil jeg ikke si noe om, men vi blir leietakere til Blå Rock Eiendom som eier bygget.

Bedre mattilbud

Markussen har gjort seg noen tanker om hva de skal gjøre med Blå Rock, både når det gjelder maten og tilbudet for øvrig. Endringene vil skje gradvis, og fra 1. november vil trolig kundene få et nytt mattilbud.

– Vi skal gjøre konseptet enda bedre, men Blå Rock skal fortsatt være Blå Rock. Vi ønsker å få mer aktivitet i lokalene, På sikt er målet å få flere konserter og fortsette med burgere og øl. Vi har med oss kokk Mats Bjørstad Fjell som har erfaring fra De 4 Roser og Roast, så vi kommer til å forbedre mattilbudet, sier Pål Markussen.