Brannen på Karlsøya blusset opp igjen torsdag kveld

Nesten et døgn senere blusset brannen opp igjen.

BLUSSET OPP: Selv om brannvesenet lovet ettersluking, blusset brannen opp igjen ett døgn senere.   Foto: Ariel Joshua Sivertsen

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Natt til torsdag brant Karlsøy prestegård ned til grunnen etter det man mistenker var en pipebrann.

Torsdag kveld brant det igjen i brannruinene. Det fikk iTromsø bekreftet av Ariel Joshua Sivertsen, som er sønn av gårdeieren.

– Jeg vet ikke om det brenner enda, men det brant godt for en time siden. Innsatsen til brannvesenet har vært helt sprø. De har virkelig ikke gjort jobben de er satt til og gjøre, sa Sivertsen til iTromsø rundt klokka 22.30.

Det var Nordlys som først omtalte oppblussingen torsdag.

LES OGSÅ INNLEGGET: Så har det skjedd det vi er mest redde for her på øya – brann!

– Ikke etterslukket

Sivertsen er bekymret for at det såkalte Nordlyshuset kan ta fyr, og reagerer på at det ikke har vært gjort etterslukking eller ble satt igjen brannvakt på øya etter nattens brann.

– Ordførene har sagt at de skulle komme ut igjen for og etterslukke, men det har de selvfølgelig ikke gjort ennå. Har ikke sett snurten av dem, sa Sivertsen til iTromsø.

110-sentralen bekrefter ovenfor iTromsø klokka 22.55 torsdag at de er på vei over til Karlsøy med ferge. iTromsø har ikke fått bekreftet om det har vært jobbet med etterslukking torsdag.

Kritisk til beredskapen

Det har vært rettet sterk kritikk mot brannvesenet og brannberedskapen til Karlsøy kommune i etterkant av brannen. Det viste seg at det tok rundt en og en halv time før brannvesenet kom til stedet natt til torsdag etter melding om at brannen hadde brutt ut.

Ifølge Troms politidistrikt rykket Brannvesenet ut med ambulansebåt fra Hansnes. Meldingen om brannen kom klokka 22.49 onsdag.

Brannen startet trolig onsdag ettermiddag

Tidligere i dag fikk også iTromsø bekreftet at brannen trolig startet hele åtte timer før selve hovedbrannen brøt ut onsdag.

– Vi fikk melding om en pipebrann allerede klokken 14.13. Vi sendte da ut mannskaper fra Hansnes som kom til øya like før klokken halv fire. Brannmannskapene fikk da fjernet glør, aske og sot, og fikk kontroll på brannen, sa brann- og redningssjefen i Tromsø, Øystein Solstad tidligere torsdag.

– Deretter melder mannskapene at oppdraget er ferdig utført klokken 16.47 og forlater Karlsøya for å returnere til Hansnes, sier brannsjefen.

Seks timer senere – klokken 22.49 – kommer det imidlertid ny melding om at Karlsøy prestegård på har tatt fyr.

– Bygningen var da helt overtent og det eneste mannskapene kunne gjøre var å gjennomføre en kontrollert nedbrenning, sier han.