TromsøLAN ble avlyst, men disse ildsjelene arrangerer dataspilltreff likevel

I høst ble det kjent at årets TromsøLAN avlyses. Da gikk noen ildsjeler gått sammen om å organisere et alternativ, og denne helga går Tromsø Gaming Experience (TGEX) av stabelen i Tromsøhallen.

ARRANGERTE DATASPILLMESSE PÅ tre UKER: Amanda Hansen er blant arrangørene av dataspillmessen TGEX. På tre uker har de jobbet på spreng for å planlegge arrangementet. Bildet er fra TromsøLAN 2016.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

I 20 år har spillinteresserte kommet sammen for å spille data- og konsollspill på TromsøLAN, og skuffelsen var stor for mange da det i september ble kjent at det velkjente arrangementet avlyses på grunn av få påmeldte.

– Vi så at det var veldig mange som ble skuffet. Mange hadde gledet seg i lang tid, og satt av denne helga til TromsøLAN. Det var det eneste arrangementet i Tromsø hvor folk kunne møte venner med den samme interessen for spill. Da var vi noen som bestemte oss for å tromme sammen TGEX, et arrangement hvor folk kan samles og feire sine interesser i data og dataspill og sammen med gamle og nye venner, sier Amanda Hansen, en av arrangørene, til iTromsø.

Sammen med de fire andre ildsjelene har hun jobbet lange dager med planlegging.

– Sammen har vi på tre uker sjonglert planleggingsarbeidet, med leie av lokaler, strøm, sponsorer, markedsføring og ikke minst å få på plass internett til et såpass stort arrangement, sier Hansen.

De startet riggingen i Tromsøhallen onsdag klokken 23.00, og jobber nå på spreng for å bli ferdig til dørene åpner klokken 21.00 torsdag.

Få ungdommen ut av gutterommet

Amanda Hansen mener en av grunnene til den dårlige deltakelsen på TromsøLAN, er at det har blitt så lett å sitte hjemme og spille.

– Da jeg begynte å spille dataspill var du nødt til å komme seg ut av huset for å spille med venner. Nå har det blitt mulig å sitte hjemme i Tromsø og spille sammen med folk fra for eksempel Kina eller USA. Derfor mener vi at det er viktig å både vise ungdom og foreldre hvor sosialt data- og TV-spill kan være gjennom et slikt arrangement. Da får vi ungdommen ut av hjemmene og ut av gutterommet, inn i en sosial arena blant likesinnede, sier Hansen.

Alle er velkommen

Amanda Hansen forklarer at selv om TGEX fyller et tomrom etter TromsøLAN, har de en annen visjon.

– TromsøLAN var veldig fokusert på konkurranser og esport, mens vi ønsker at dette skal være et sosialt arrangement for alle som er glade i spill. Alle er velkommen, uansett om de er verdensmestre eller ikke. Meningen er å ha det artig i lag, sier Hansen.

TGEX skal likevel ha konkurranser i spillene Counter Strike, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds og Super Smash Bros., med førstepremier på tusen kroner.

Over 300 påmeldte

Siden de startet planleggingen av arrangementet i september, har de allerede fått rundt 331 reserverte og 266 solgte billetter. De forventer også at langt flere tar turen.

– De 331 billettene som er reservert gjelder påmeldte som ønsker å ta med egen datamaskin eller spillkonsoll. I tillegg forventer vi at flere tar turen innom for å være med på de andre aktivitetene vi har planlagt, sier Hansen.

– Vi ønsker å rekruttere den yngre garde av dataspillentusiaster, og vise til foreldre det sosiale aspektet med dataspill, sier Hansen.