Hackere angrep spilltreff i Tromsø: – Dessverre er det noen som vil ødelegge for andre

Fredag kveld saboterte hackere internettilkoblingen til de 287 deltakerne på spilltreffet TGEX i Tromsøhallen.

ANGREPET: Dataspilltreffet TGEX ble fredag og natt til lørdag rammet av et omfattende dataangrep.  Foto: Nicolai Sørensen

nyheter

Dataspilltreffet TGEX ble arrangert i helga. Fredag kveld og natt til lørdag mistet deltakerne internett over lengre perioder.

– Vi tenkte at problemene var på vår side, at det enten var kluss i kabler eller annen svikt fra vår side, men da vi pratet med våre internettleverandører, Signal og Altibox, lørdag fortalte de at vi hadde blitt utsatt for et heftig dataangrep, forteller Brynjar Johansen, en av arrangørene bak TGEX.

LES OGSÅ: Sindre (24), Jørgen (24) og Henrik (22) var blant de nærmere 300 dataspillentusiastene som i helgen møttes til dyst i Tromsøhallen (for abonnenter)

Fikk på plass dataforsvar

Han roser hjelpen de fikk fra internettleverandørene.

– De satt på plass et dataforsvar som gjorde at vi fikk tilbake nettet. Fra morgenen på lørdag har vi ikke hatt noen problemer, sier Johansen som ikke ønsker å spekulere i hvem som kan ha stått bak angrepet.

– Dessverre er det noen som vil ødelegge for andre, og det er vanskelig å vite hvem det kan ha vært. Vi vet ikke om det stammet fra inne i salen eller om det var eksternt, sier Johansen.

LES OGSÅ: TromsøLAN ble avlyst, men disse ildsjelene arrangerer dataspilltreff likevel

Roser internettleverandør

Stine Værang er markedskonsulent for Signal Bredbånd AS som leverte internett til TGEX.

– Det som skjer under denne typen angrep er at er at en eller flere personer hacker seg inn på systemets internettilkobling og bruker opp systemets båndbredde slik at nettet til slutt forsvinner. Det kan ha vært noen inne på LAN-treffet som hadde det artig på de andres bekostning. Det er veldig synd at slike ting kan ende opp med å sette både arrangementet og internettleverandøren i dårlig lys, sier Værang.

Arrangørene av TGEX roser internettleverandøren Signals håndtering av situasjonen, og av at de bidro til å sette opp internettilkoblingen for spilltreffet.

– Hadde det ikke vært for Signal, så hadde ikke arrangementet funnet sted, sier Johansen fra TGEX.

De kontaktet TGEX på onsdag denne uken, og allerede dagen etter hadde de etablert en internettforbindelse til Tromsøhallen via Universitetet i Tromsø.