Ingen penger til ny E8 i statsbudsjettet

– Skammelig, mener ordfører Kristin Røymo.

Her fulgte den politiske ledelsen i kommunen med da statsbudsjettet ble lagt fram mandag formiddag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Det står ingenting om E8 gjennom Ramfjord. Ingenting, sier en opprørt Kristin Røymo. iTromsø er med henne og hennes politiske samarbeidspartnere i SV og Rødt på ordførerkontoret, når de følger med på fremleggelsen av statsbudsjettet.

 – Dette betyr at vi starter vår jobb opp mot regjeringspartiene og opposisjonen på Stortinget, for å få flertall for ny E8 når budsjettet skal til endelig behandling i Stortinget. Dette er veldig skuffende. Jeg vil faktisk si at det er skammelig. Regjeringa vil åpenbart ikke prioritere å bygge ny vei til den norske store byen med dårligst innfartsåre, påpeker ordføreren.

Behandles i formannskapet

Forrige uke ble det lagt fram en rapport av Nye Veier og Statens vegvesen som slo fast at det ikke var mulig å gjøre østre trase mye billigere, uten å legge veien i fjæra. Røymo fortalte da at det ville bety nytt arbeid med reguleringsplan, og utsettelser på nye fem eller ti år.

Tirsdag skal formannskapet behandle saken om ny E8 i Ramfjord. Da vil både rapporten og manglende finansiering i statsbudsjettet bli sentralt, ifølge Røymo.

– Jeg vil da anbefale at vi får vestre alternativ til endelig politisk behandling, som ifølge rapporten er det mest realistiske alternativet, sier hun.

Varaordfører Jarle Aarbakke stemmer i.

– Nå er det kritisk å få bygd veien. Vi har sagt at det viktigste er at veien bygges, ikke hvor den ligger. Men da må regjeringa være villig til å bevilge midler.

Skal lobbyere

Onsdag reiser ordføreren til Oslo for å lobbyere for å få Stortinget til å ta med E8 gjennom Ramfjord når de skal ha statsbudsjettet til endelig behandling.

– Jeg skal starte med å møte Ap-fraksjonen på Stortinget. Får vi for eksempel med oss KrF, så mener jeg det er realistisk å få gjennomslag for at veien kan bygges allerede i 2019, sier Røymo.