Helsekjøpssaken i Lenvik:

Lenvik kommune avviser påstand fra Jens Johan Hjort og hans klient

Avviser alle påstander fremsatt i varsel om søksmål, skriver kommunen selv i en pressemelding tirsdag.

LENVIK: Lenvik kommune reagerer på varsel om søksmål i forbindelse med den nye omtalte helsekjøpssaken.  Foto: LINDA PEDERSEN (FOLKEBLADET)

nyheter

Det var advokat Jens Johan Hjort som blant annet påsto at den tiligere rådmannen lekket foretningshemmeligheter i den mye omtalte helsekjøpssaken og på vegne av sin klient Bo og Bistand AS på Finnsnes varslet han søksmål mot Lenvik kommune for to uker siden.

Saken ble opprinnelig publisert på Folkebladets nettsider.

I pressemeldingen skriver kommunen at siden saken og påstandene har vært eksponert i media før Lenvik kommune fikk gitt sitt tilsvar, offentliggjør de nå alle relevante vedlegg til media.

Tidligere har kommunen ikke ønsket å offentliggjøre søksmålet i sin postliste.

I svarbrevet skriver kommunen at de synes det er alvorlige beskyldninger som får konsekvenser for kommunes omdømme og ansattes renomme.

– Lenvik kommune synes det er meget beklagelig at det fremsettes alvorlige og udokumenterte påstander,  også i det offentlige rom,  uten at man på noe tidspunkt har bedt om kommunens redegjørelse og dokumentasjon, skriver kommunen.

Foreldet

Videre skriver kommunen at de er klar på hva deres svar er dersom Bo og Bistand AS, vil ta ut søksmål.

– Dette selvsagt deres fulle rett. Kommunen vil i så fall ta forbehold om å anføre at sakskomplekset er foreldet, skriver de.

I pressemeldingen trekkes også frem påstander om at Lenvik kommune er i konflikt med den tidligere rådmannen, det avviser kommunen.

– Det medfører på ingen måte riktighet. Margrethe Hagerupsen er fremdeles ansatt i Lenvik kommune hvor hun utfører sitt arbeid til arbeidsgivers fulle tilfredsstillelse, skriver kommunen.

Brevet er signert av ordfører Geir-Inge Sivertsen og kommuneadvokat Bjørn Stefanussen.