17-åring må i retten etter å ha kappkjørt og skadet passasjer på motorsykkel

Hadde kappløp med annen motorsykkel i 30-sone.

17-åringen skal møte i Nord-Troms tingrett i november.  Foto: Marius Hansen

nyheter

En 17-åring må møte i Nord-Troms tingrett i starten av november etter å ikke ha vedtatt en bot på 4.000 kroner fra august.

I august skal 17-åringen ha kjørt motorsykkel med en passasjer på i et kappløp med en annen motorsykkel i en 30-sone på Tromsøya.

I en knapp sving veltet motorsykkel heter det i forelegget, og både fører og passasjer ble kastet av sykkelen. Passasjeren skal ha slått seg i nakken, kragebeinet og fikk skrubbsår på både kneet og hånden sin.

Det står ikke spesifisert i forelegget om siktede kjørte en lett eller tyngre motorsykkel, men gutten er siktet for brudd på veitrafikkloven paragraf 31 hvor det heter at han har: overtrådt bestemmelsen om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Det vil i retten bli lagt ned påstand om bot på 4.800 kroner og det vil bli krevd saksomkostninger til det offentlige.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter