Truet med å skyte hodet av politibetjent og smitte dem med hepatitt – nå må 44-åringen møte i retten

Mannen slo seg særdeles vrang under en arrestasjon og utløste blant annet brannalarmen på politihuset i tillegg til at han truet politibetjenter grovt.

UTLØSTE BRANNALARM: I tiltalen mot mannen heter det at han utløste brannalarmen på politihuset som førte til evakuering og utrykning fra brannvesenet.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Tiltalen mot mannen er flere, og de fleste punktene retter seg mot en arrestasjon i august 2017 etter at 44-årigen ble tatt med 2,33 gram hasj i en bukselomme.

Truet med å drepe politibetjent

I forbindelse med at tiltalte skulle visiteres i arresten på politihuset i Tromsø, fikk han informasjon om at Mattilsynet kanskje ville ta fra ham hunden. I den anledning sa tiltalte at han skulle drepe og skyte hodet av en politibetjent.

Senere samme dag ble han overført til Tromsø fengsel, og skal ha kastet et bord mot sikkerhetsglasset i besøksrommet slik at glasset sprakk og bordet ble ødelagt.

Under transporten til fengselet truet tiltalte ytterligere to politibetjenter, denne gangen med å spytte de i ansiktet og smitte de med hepatitt.

Utløste brannalarm på politihuset

I forbindelse med en ny arrestasjon i februar, denne gangen etter å ha blitt tatt med 2,74 gram hasj i en jakkelomme, utløste han brannalarmen i nattslusen på politihuset ved å knuse lokket på brannalarmen.

Dette førte til evakuering av politihuset og utrykning fra brannvesenet.

Tyveri og narko

Mannen er i tillegg tiltalt for en rekke tyveri, blant annet fra en bil i sentrum, og et til tilfelle av oppbevaring av hasj.

Det er satt av én dag til behandling av saken i Nord-Troms tingrett i midten av januar 2019.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter